Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

En midaldrende mand fra Vojens savner tiden med corona, hvor folk holdt afstand fra hinanden i det offentlige rum.

De fleste danskere er nok glade for at have sagt farvel til de sidste rester af de coronarestriktioner, der har præget Danmark i halvandet år. Men det er Jørgen Aabo fra Vojens ikke.

“Det var sgu meget rart,” siger han, da RokokoPosten spørger den 56-årige mand ind til, hvad han syntes om coronarestriktionerne.

“Folk passede ligesom sig selv lidt mere, og du kunne gå i supermarkedet, uden at der stod en eller anden idiot helt oppe i nakken på dig, når du stod i kø,” fortæller Jørgen Aabo, der især er træt af, at folk ikke længere holder afstand fra ham i det offentlige rum efter coronaens tilbagetog.

Savner sit space
“Hvorfor er det, at folk absolut skal stå plantet op ad dig, fordi man står i kø? Du kommer sgu da ikke hurtigere igennem kassen, bare fordi du stiller dig så tæt op ad mig, at jeg kan lugte på din ånde, hvad du fik til aftensmad i går,” raser Jørgen Aabo, der erklærer sig som en stor fortaler for, at folk generelt holder 1-2 meters afstand fra ham i det offentlige rum.

“Jeg savner mit space. Det gør jeg altså. De 1-2 meter passede mig rigtig fint,” fortæller Jørgen Aabo.

Satte sig på sædet ved siden af
Det er ikke kun i supermarkeder, at Jørgen Aabo savner, at folk holder afstand fra ham. Særligt en irriterende oplevelse i offentlig transport står skarpt for den 56-årige sønderjyde.

“I går skulle jeg mødes med en god ven inde i Kolding. Vi skulle have lidt god mad og måske et par glas vin, så jeg tog bussen. Så to stop efter, at jeg er steget på, kommer der en mand ind og sætter sig på sædet lige ved siden af mig. Så sad jeg der helt tæt op ad et fremmed menneske hele vejen til Kolding. Det var dybt grænseoverskridende. Den slags slap man for under corona,” fortæller Jørgen Aabo, der også har oplevet, at folk ikke længere reagerer på hans lille trick for at sikre sig lidt afstand i det offentlige rum.

“Hvis der var folk, som kom lidt for tæt på mig under corona, så hostede jeg bare lidt. Sådan en let, tør hoste. Så skulle du se, som folk gik i en stor bue uden om. Men det reagerer folk sgu heller ikke på længere. Det kan være, jeg skal slå en ordentlig brandskid næste gang og se, om det holder folk væk,” griner Jørgen Aabo.