Foto: Krakenimages, Bigstock.com

I et nyt reformudspil foreslår regeringen at forbyde fredagskage på arbejdspladser. Arbejde skal være en pligt, ikke en fornøjelse, og maskinen bør være arbejderens eneste ven, udtaler minister.

Regeringen har for nylig lanceret reformudspillet “Danmark kan mere 1”, hvor regeringen blandt andet foreslår at sænke dagpengene for nyuddannede, så de søger ufaglært arbejde i stedet for at vente på det job, de bedst kunne tænke sig.

Gælder også ugens andre dage
Over for RokokoPosten afslører beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard nu, at regeringen har endnu et forslag i ærmet, der skal gøre op med myten om, at arbejde skal være lystpræget. Fremover skal det nemlig være forbudt at servere fredagskage på danske arbejdspladser, fortæller ministeren.

“Vi oplever i stigende grad, at folk opfatter det at gå på arbejde som en anledning til at hygge sig med kollegerne. Især om fredagen, hvor der bliver spist kage rundtomkring på rigtig mange arbejdspladser. Det er vigtigt, at vi får gjort op med den sejlivede myte, at det skal være hyggeligt at gå på arbejde, så derfor vil regeringen sætte hårdt ind over for fredagskage,” udtaler ministeren, der samtidig understreger, at forbuddet mod fredagskage skal forstås i bredeste forstand og således også gælder ugens øvrige dage.

Maskinen er din eneste ven
Ifølge Peter Hummelgaard er forslaget om at afskaffe fredagskage på arbejdspladserne en del af en ny socialdemokratisk værdikamp, hvor danskerne skal genlære værdien af hårdt arbejde, og hvor ret og pligt skal udgøre rygraden i samfundet.

“Det er ikke rimeligt, at nogle sidder og hygger sig med at spise kage om fredagen, mens andre knokler. Jeg har også en fornemmelse af, at det mest er akademikere, der spiser kage om fredagen. Det er sådan en privilegeret tendens, hvor man skal rende rundt på arbejde og være glad. Man bør i stedet se det som en pligt over for fællesskabet,” udtaler ministeren, inden han nævner, at når der ikke er fredagskage for kuffertslæberne i Københavns Lufthavn, skal andre ikke sidde og mæske sig i kanelstænger.

Peter Hummelgaard understreger desuden, at regeringen langtfra er færdig med deres reformer af arbejdsmarkedet. For eksempel arbejder man med et forslag, der skal begrænse tætte venskaber på arbejdspladsen.

“Den eneste ven, man bør have på sit arbejde, er maskinen. Maskinen er din ven,” slutter ministeren.