Foto: Anders Hviid, Ft.dk

Foto: Anders Hviid, Ft.dk

Tidligere politikere skal klare sig for mindre, er budskabet i nyt reformudspil fra regeringen. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) er klar til at svinge kniven over det eftervederlag, som folketingspolitikere modtager i op til to år, efter at de har forladt politik.

Det vil ske, når regeringen tirsdag formiddag fremlægger reformudspillet “Danmark kan mere, men Mette kan mest”.

Modtager over en million for at lave ingenting
I dag kan man som forhenværende politiker modtage omkring 700.000 kroner om året i op til to år, men her vil regeringen ifølge RokokoPostens oplysninger sætte beløbet ned til 9500 kroner. Dette flugter med regeringens forslag til en nedsat dimittendsats for nyuddannede akademikere.

“Ifølge Finansministeriets udregninger betyder den høje dagpengesats, at lønmodtagere ikke har noget incitament til at tage et arbejde. Det må selvsagt også gælde ekspolitikere, og da eftervederlaget er langt højere end højeste dagpengesats, må der virkelig være noget at hente her,” udtaler Mette Frederiksen.

Derudover lægger regeringen op til 37 timers aktiveringspligt om ugen for jobparate ekspolitikere.

“Vi skal aflive den sejlivede myte om, at det at slippe væk fra Christiansborg skal være lystbetonet. Ingen af mine embedsmænd har lyst til at have mig som chef, og ingen i Folketinget synes for alvor, at jeg er en særlig fed person, så fuck dem, der ikke kan tåle mosten!”

Udspillet kommer kun en uge efter, at finansministeren præsenterede et forslag til en finanslov på et tidspunkt, hvor flere brancher har meget svært ved at finde den nødvendige arbejdskraft.

De skal bare komme i sving
“I dag ser vi ekspolitikere løbe rundt og skrive ligegyldige bøger, som ingen læser, eller give den som afdankede ringvrag i underlødige underholdningsprogrammer som Besserwisserne på TV 2,” udtaler Mette Frederiksen og tilføjer:

“Og deres evindelige klummer i Altinget og bagudrettede bedrevidenhed på Facebook! De skal bare gribe en kost og komme i sving.”