Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

På trods af milliardformue vil Toke Halvorsen ikke betale skat. “Jeg identificerer mig selv som hjemløs, og det skal SKAT acceptere,” siger milliardæren.

Han er en af Danmarks rigeste mænd med en anslået formue på 7,3 milliarder kroner. Alligevel mener Toke Halvorsen ikke, at han skal betale skat. Det skyldes, at den danske milliardær identificerer sig selv som hjemløs.

Derfor kræver Halvorsen at blive beskattet “som en ludfattig kirkerotte”, siger han, da han tager imod RokokoPostens udsendte i et 600 kvadratmeter stort palæ ved Bagsværd Sø.

Det er dog ikke Toke Halvorsens eget, bedyrer han.

“Det er min kone, der bor her. Jeg bor derude,” siger Halvorsen og peger på et telt, der står i den parklignende have, der hører til huset. Han erkender dog, at han bruger huset som en varmestue cirka 340 dage om året.

Palæ i Holte som Mændenes Hjem
“Det er lidt samme koncept som Mændenes Hjem. Min familie har et stort hjerte og lader mig sove her i den kolde tid mellem august og juni,” siger Toke Halvorsen, mens han finder en plastikpose frem med flasker, han har samlet.

“Jeg bliver nødt til at samle flasker for at købe mad. Dem her har jeg samlet ude i køkkenet. Vi havde nogle venner forbi i går aftes, men det er desværre mest champagne- og rødvinsflasker, så der er ikke meget pant på dem,” siger Toke Halvorsen og kalder på sin hund, Pjuske.

“En hund er den eneste ven, vi hjemløse har. Og så er han rigtig god, når jeg er på jagt. En af mine gode venner har jagten på et gods på Midtsjælland, hvor vi er ovre en gang om måneden,” siger Toke Halvorsen, der fortæller, at maden fra jagten er vigtig for ham, da han ikke har nogen fast indtægt.

Bestyrelser betaler udbytte som almisse
“Jeg arbejder ikke, så jeg har ingen fast indtægt. Heldigvis er bestyrelserne i de selskaber, jeg ejer, nogle meget hjertevarme mennesker. Ved afslutningen af hvert regnskabsår ser de, hvad virksomheden har skabt af overskud og overfører det til mig som en hjælpende hånd. Sidste år var det 84 millioner i alt, så det hjælper lidt i det hårde liv som socialt udsat,” fortæller Toke Halvorsen.

“Desværre bliver SKAT ved med at kræve penge af mig. Jeg tror ikke, de skrankepaver forstår, hvor svært livet er for os på bunden,” afslutter milliardæren.