Foto: oobqoo, Bigstock

Foto: oobqoo, Bigstock

Personer og byer skal ikke identificeres med bestemte køn, mener en samlet venstrefløj ifølge talsperson fra venstrefløjsorganisationen GenderFloat, der vil forbyde forældre at give deres børn kønsspecifikke navne.

Noa, Nikki og Kim. Det er nogle af de navne, som gruppen GenderFloat vil tillade, hvis deres forslag om kønsneutrale navne bliver gennemført.

Det er nemlig noget, man kan hedde, uanset hvilket køn man identificerer sig som, hvis man altså identificerer sig som kønnet væsen.

“Vi vil gøre op med tanken om, at forældre har ret til at definere deres børns køn,” siger en af personerne bag forslaget, Dominique Frislev, der er overbevist om, at folk hurtigt vil vænne sig til de nye normer, og at kommende generationer vil være taknemmelige over tiltaget:

“For få generationer tilbage føltes det naturligt for forældrene, at de kunne definere deres børns profession. Dengang voksede børn op i den tro, at der ikke var andet valg for dem end at blive lærere, bagere, eller hvad deres forældre nu havde besluttet. På samme måde vokser børn op i dag i den tro, at der ikke er noget andet valg for dem end at blive mænd eller kvinder, alt efter hvad deres forældre har bestemt.”

Hundige bliver til Hendige
I samme ombæring lægger GenderFloat, der ifølge Dominique Frislev har opbakning fra en samlet venstrefløj, inklusive Socialdemokratiet, op til, at en lang række stednavne ændres.

“Vi skal af med kønnede navne på byer, så Hundige og Hanstholm fx kommer til at hedde Hendige og Henstholm. En ø som Mandø kan passende komme til at hedde Intetkønø, og faktisk burde vores land også have et andet navn, for Dan og Mark associeres jo med hankønsvæsener,” lyder det fra Dominique Frislev, der foretrækker at blive omtalt som de eller dem.

Frie Grønne: Vi bør gå endnu længere
Sikandar Siddique fra Frie Grønne er begejstret for forslaget, men synes, at man bør gå endnu længere.

“Hvorfor overhovedet tillade stednavne, der giver associationer til noget negativt eller diskriminerende?” siger han og nævner et par eksempler:

“Hadsund burde hedde Kærlighedsund, og så kunne man passende omdøbe Bredballe til Kropspositivby og Fanø til Ligeværdoggensidigrespektø.”