Foto: photosvit, Bigstock & Chris Hvidberg

Foto: photosvit, Bigstock & Chris Hvidberg

Kraverne skal forhindre grams og slikkeri, fortæller den administrerende direktør. Unge praktikanter skal hjælpe de profilerede medarbejdere med at få kraverne på.

Fra næste år træder nye regler i kraft på TV 2 om, at samtlige chefer, værter og andre ansatte i profilerede positioner skal bære kraver på hænder og omkring halsen, så længe de er på arbejdspladsen eller på arbejdsrelaterede rejser.

Det sker som en indsats mod den gennemseksualiserede og chikanøse kultur, der har eksisteret på TV-stationen gennem mange år. En kultur, der blev dokumenteret i filmen MeToo: Sexisme bag skærmen, hvor især chefer og TV-værter angiveligt stod bag flere overgreb.

Det er derfor i disse personalegrupper, at topledelsen nu sætter ind med påklædningskrav, der skal forhindre grams og slikkeri.

“Nu har vi haft tid til at sunde os oven på mediestormen,” fortæller TV 2’s administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen, og fortsætter:

“Jeg har personligt været dybt chokeret over beretningerne om den hæmningsløse og sexistiske kultur, som jeg på ingen måde havde kendskab til. Jeg er helt ren!”

Direktøren hyrede derfor et konsulentfirma, der rådgav topledelsen om effektive tiltag, der kunne sikre medarbejderne mod overgreb. Kraverne er resultatet af denne proces.

Weekendophold med fest
Det var essentielt for Anne Engdal Stig Christensen, at implementeringen af kraverne gik hurtigt. Derfor er hun særdeles tilfreds med, at det kun tog TV 2’s bestyrelse og topledelse en enkelt weekend med hotelovernatning og fest at vedtage de nye krav rettet mod chefer og TV-værter.

“Selve vedtagelsen tog kun ti minutter. Det er noget af det hurtigste, jeg har været med til på TV 2,” siger hun tilfreds og tilføjer:

“Og jeg har ellers oplevet rigtig mange ting på hoteller i TV 2-regi, der er gået virkelig hurtigt!”

Unge praktikanter skal hjælpe
Selv om processen gik hurtigt, er ledelsen opmærksom på detaljerne. For eksempel har man tænkt over, at det kan være svært for værterne og cheferne selv at påføre sig remedierne.

Der er derfor blevet ansat yngre, kvindelige praktikanter, der møder op hjemme hos de profilerede ansatte for at hjælpe dem med at få kraverne på og ligeledes tager med dem hjem for at hjælpe dem af med kraverne igen.

Såfremt studieværten er en kvinde, der hedder Cecilie Beck, kan der også tilkaldes en ung, mandlig fotografelev, der kan assistere hende.

“Jeg kan godt ærgre mig over, at vi i sin tid ikke gav Michael Dyrby kraver på. Men omvendt går de ikke så godt til blå skjorter, så jeg tvivler på, at han ville have affundet sig med det,” afslutter Anne Engdal Stig Christensen.