Vladimir Putin udtaler kort tid efter Ukraines sejr i årets Eurovision Song Contest, at han forventer en officiel tak fra Volodymyr Zelenskyj og lover, at Rusland også fremover vil yde hjælp og støtte til Ukraines fortsatte popularitet de vestlige lande.

“Målet helliger midlet, når det handler om at hjælpe vort kære naboland, Ukraine, med at opnå popularitet i resten af verden,” lyder det fra en tydeligt stolt Vladimir Putin, der slet ikke tøver med at tage æren for Ukraines sejr i årets Eurovision Song Contest.

Det er nemlig den månedlange, primært militær, indsats fra Rusland, der har sikret Ukraine sejren, mener han. Drastiske midler, vil nogle mene, men for Putin er intet offer for stort.

“At invadere en selvstændig nation under dække af, at vi frelser befolkningen fra et nazistisk regime, er slet ikke noget at tale om. Det manglede da bare,” siger Putin, for hvem det altid har været vigtigt at bane vejen for andres lykke.

Jævner gerne en bydel med jorden
Selvom målet om sejr til Ukraine i ESC nu er nået, har Putin ikke tænkt sig at trække sine tropper tilbage. Det er for tidligt, mener han, for man skal tænke langsigtet og ikke hvile på laurbærrene.

“Jeg vil ikke lade Ukraine i stikken nu, hvor de står med ansvaret for at afvikle konkurrencen næste år. Jeg har godt nok hørt, at andre lande har tilbudt at lægge hus til arrangementet, men jeg vil gøre mit for at skabe plads i Ukraine til, at et så gigantisk arrangement kan finde sted,” siger han.

Konkret tænker han på noget med at jævne en eller flere ukrainske bydele med jorden, så man helt fra grunden kan opbygge imponerende rammer for den prestigefyldte sangkonkurrence.

“Det kan for eksempel være en gigantisk multiarena omgivet af luksushoteller og andet, som også efter ESC 2023 vil kunne skabe glæde og stolthed for den ukrainske befolkning,” siger Putin, der naturligvis også vil stille politi- og militærstyrker til rådighed for at garantere sikkerheden i områderne.

Officiel tak og statuer på alle gadehjørner
Putin forventer ikke meget til gengæld for det store offer, han har bragt og fortsat vil bringe for at hjælpe Ukraine. En officiel tak fra Volodymyr Zelenskyj vil dog være på sin plads, mener han.

“Derudover bør der selvfølgelig rejses statuer af mig på alle ukrainske gadehjørner, så befolkningen dagligt bliver mindet om, hvem de skylder tak for den positive udvikling, de gennemgår i øjeblikket. Men det behøver Zelenskyj ikke at tænke på. Bare han sørger for at takke mig officielt, for eksempel ved at afvikle en hyldestceremoni, hvor alle ukrainere over 18 år sværger evigt troskab til Moder Rusland, skal jeg nok sørge for resten.”