Ill.: Rokokoposten + Dall-E

Ill.: Rokokoposten + Dall-E

Det var ikke et nederlag, men en politisk manifestation, forklarer landstræner Kasper Hjulmand efter det danske landsholds sidste kamp ved VM-slutrunden i Qatar. “Helt efter bogen,” forsikrer han.

Til at begynde med var det meningen, at anførerne skulle bære et armbind, som udtrykte protest mod forholdene i Qatar. Men det blev droppet, da FIFA truede med at give spillerne karantæne. Derfor måtte der andre tiltag til for at vise den meget nødvendige modstand, forklarer landstræner Kasper Hjulmand.

“Det endte med, at vi på holdet blev enige om, at vi ikke skulle videre fra gruppespillet,” siger han og tilføjer, at det var på et hængende hår, at det lykkedes.

“Vi havde forventet mere modstand fra australierne, så det var virkelig svært at spille dårligt nok til at sikre, at vi ikke kom videre. Men vi gjorde det! Godt for os, godt for Danmark!”

Boykotten fortsætter derhjemme
Anfører Simon Kjær påbegyndte sin boykot af VM allerede under Danmarks første kamp mod Tunesien, men de fleste andre spillere var nødt til at gå på banen.

“Det er klart, at vi ikke kunne etablere en fuldstændig boykot, mens gruppespillet var i gang, for det her er en beslutning, som gælder det danske hold, og vi ville gøre alt for at påvirke det samlede grupperesultat mindst muligt. Derfor spillede vi uafgjort og uden mål mod Tunesien, mens vi sørgede for et lille nederlag til Frankrig, som nok uanset hvad ville gå videre,” siger han.

Nu glæder han og resten af holdet sig til at komme hjem og fortsætte boykotten med manér:

“Det er alt andet lige nemmere at gennemføre en boykot af et arrangement, man ikke længere selv deltager i, så jeg er meget lettet nu,” slutter den danske anfører.