Stadigt mere aggressive jyske bosættere på den besatte Østbred beskyldes for at ville spærre den oprindelige befolkning inde i små reservater omkranset af cykelstier.

Den tidligere pølsemand Egon Holm står dybt fortvivlet og skuer ud over Nørrebrogade, som jyske bosættere har reduceret til et øde og menneskeforladt ingenmandsland.

Tidligere genlød gaden af fabriksfløjter, råbende fulderikker og osende lastbiler. Nu er det kun vinden, der suser vemodigt i egerne på de ladcykler, der på boulevardbrede cykelstier ruller forbi de tomme forretninger.

“De færreste vil tro det i dag, men lige her var der faktisk både butikker og mennesker, inden jyderne kom med deres betonkummer, cykler og gågader,” siger han.

Udrensede Vesterbro
Historien om, hvordan den jyske besættelse af København begyndte, er lige så velkendt, som den er tragisk.

Først koloniserede fanatiske jyske indvandrere Vesterbro gennem forældrekøb og etnisk rene andelsforeninger tilpasset jydefamilier med småbørn. Derefter gennemtvang de regler, der var uforenelige med de lokales særegne kultur. Gradvist blev pittoresk forfald og rustikt alkoholiserede førtidspensionister erstattet af sanerede baggårde og urineringsforbud på altanerne.

Bosætterne blev bakket op af en politistyrke bestående af etniske jyder. Den indfødte og fredelige befolkning, hvis liv primært bestod af reggae og stofmisbrug, blev let skubbet til side, da tusinder af herningensiske politifolk strømmede til Østbredden.

Frygter reservater
Den pensionerede vicevært og gårdsanger Vagn Andersen har i en menneskealder plejet sin alkoholisme og drevet tuskhandel fra værtshuset Fingerbøllet på Victoriagade. Men nu er stamstedet erstattet af en økologisk palæo-juicebar.

“De stopper ikke, før hvert eneste medlem af den oprindelige befolkning er spærret inde i reservater bag en ottesporet cykelsti,” siger han resigneret.

Den øverstbefalende for den jyske besættelsesmagt, 52-årige Frank Jensen fra Aalborg, afviser imidlertid al kritik.

“København er en skøn by, men historien har vist, at de indfødte ikke selv er civiliserede nok til at forvalte den på fornuftig vis. Nu er det op til os at sørge for, at københavnerne oplever de glæder ved trafikforladte handelsstrøg, som vi jyder har nydt i århundreder.”