Foto: buso23, Bigstock

Foto: buso23, Bigstock

Tragedien ramte, da et dansk ægtepar og deres puddelhund i fredags faldt ned ad en trappe og forstuvede flere lemmer efter et voldsomt jordskælv i Fukushima. Efter sigende er katastrofen også gået ud over nogle japanere.

Fredag var en sorgens dag for danske Mogens og Trine Gundestrup samt deres fem år gamle hund, Missy. De var på vej ud af døren, da et massivt jordskælv ramte deres hjemby gennem tre år, Fukushima. Rystelserne var så slemme, at både Mogens og Trine faldt og slog sig meget slemt: Mogens forstuvede anklen, mens Trine landede skævt på sit venstre håndled. Hunden Missy fik et slemt chok foruden nogle skrammer på forbenene.

Både ankel og håndled i gips
Jordskælvet målte 8,9 på Richterskalaen og har siden ført til nogle andre problemer med tsunami, dødsfald og den slags. Både Mogens og Trine er stadig mærkede af oplevelsen, men heldigvis havde de en god sygeforsikring gennem deres arbejde og er nu ankommet til Danmark. Med både ankel og håndled i gips.

“Ja, det var ikke så rart lige at falde sådan,” mindes Trine og fører langsomt venstre arm op foran hovedet. Det gør tydeligvis stadig lidt ondt. Hun og Mogens har taget et par ugers ferie for at slappe af i deres hus i Vestsjælland, men oplevelsen går ikke væk lige med det samme.

“Det er lidt voldsomt at blive skadet på den måde. Pludselig kan man ikke det, man kunne før. Og vores lejlighed i Fukushima står helt tom tilbage,” fortæller Mogens. Parret har dog fået eftersendt alle deres ejendele og leder nu efter ny bolig i Japan.

Samtidig kan de og deres elskede Missy – der selvfølgelig allerede har været ved dyrlægen – følge med i, hvad der sker i landet. Efter sigende har jordskælvet ført en flodbølge med sig, hvilket vistnok har skabt problemer for den japanske befolkning.