Foto: Dean Drobot, Bigstock

Foto: Dean Drobot, Bigstock

Det, som ikke måtte ske, overgik lørdag den 16-årige Mattias Brynskov fra Valby, da han skulle have lavet hul i øret. Ved en fejl blev øreringen sat i højre øre, og siden er Mattias langsomt, men sikkert blevet homoseksuel.

“Min venstre eller din venstre?” Det var de sidste ord, sagt af en lokal guldsmed, som Mattias Brynskov hørte som heteroseksuel. Få sekunder senere var fejlen sket, og Mattias’ højre øre var udstyret med en lille ørering i guldlignende metal. Mattias havde opsøgt guldsmeden for at få lavet hul i det venstre øre, der som bekendt er det eneste øre, heteroseksuelle mænd kan have ørering i.

I løbet af få timer ændrede Mathias’ verden sig. For sit indre øre begyndte han at høre gamle Grand Prix-sange og kunne slet ikke lade være med at nynne med. Da han senere passerede en frisørsalon, følte han sig kaldet til at stoppe op for at studere de nyeste trends inden for hårmode.

Har intet mod bøsser
Få timer senere blev Mattias fundet grædende af sin kæreste, Anne Bach Trier. Da havde han allerede i flere timer lyttet til Gloria Gaynors ‘I will survive’, der var det eneste, som kunne give ham følelsen af måske at kunne overkomme de udfordringer, som hans nye tilværelse bød på. Men Mattias afviser blankt, at chokket skyldes modvilje mod homoseksualitet.

“Jeg har absolut intet mod bøsser, men min vennekreds består primært af fodboldspillere og jamaicanske reggae-musikere, og det er min nye seksuelle orientering og dertilhørende interesserer altså svære at forene med. Og så er der jo det med kæresten, som nok også er slut nu. For hun er jo en pige,” forklarer Mattias.

Anne er også ked af, at hun og Mattias ikke længere kan være et par, men ser fortrøstningsfuldt på fremtiden. Hun forudser, at de måske i stedet kan udvikle et venskab, der er langt mere tæt, end det ellers er muligt mellem heteroseksuelle mænd og kvinder.