‘I’m, a lover, not a fighter’. Sådan skrev folketingskandidat for Liberal Alliance, Ole Birk Olesen, i et hjerte på sit kladdehæfte i gymnasiet. En veninde fra dengang afslører nu over for RokokoPosten, at ‘så blød er han stadig, når han bare er sig selv’.

Udadtil er der ikke noget at tage fejl af: Ole Birk Olesen er liberalist dybt ind i sjælen. Han har skabt den liberale netavis, 180Grader.dk og er opstillet til folketingsvalget for Liberal Alliance. Men spørger man hans gymnasieveninde Ellen Kejser, er det alt sammen spil for galleriet. Ole er nemlig en følsom idealist, der altid har grædt for de svage.

“Hver gang, Ole og jeg mødes, er der en eller anden form for social uretfærdighed, som har ramt ham i hjertet. Så sent som i går ringede han til mig, fordi han havde set en romakvinde tigge på gaden. Sådan noget kan han slet ikke se uden at skamme sig over, hvor godt han selv har det.”

Vil altid se Pretty Woman
Ifølge Ellen Kejser mødes hun og Ole cirka en gang om måneden. Så snakker de om alt mellem himmel og jord, og ofte ser de film.

“Jeg prøver altid at foreslå noget nyt, men Ole vil næsten kun se Pretty Woman – og han er jo så nuttet, når han sidder der og får våde øjne over, hvor stærk en fortælling, det er,” siger hun.

Det hænder dog, at Ole går med til at se Den store badedag eller Babe – den kække gris. Sidstnævnte fordi, som Ellen udtrykker det:

“Dyrevelfærd ligger Ole meget på sinde, så han bliver altid så glad, når han ser den film og pludrer løs om, hvor meget han ville ønske, at alle dyr og mennesker kunne boltre sig sammen og være rigtige venner.”

Kærligheden sejrer
Men hvorfor er en mand, der i så udtalt grad repræsenterer de bløde og feminine værdier, udadtil en stålsat antifeministisk liberalist?

Ellen Kejser mener, at det må skyldes kvinden i Oles liv.

“Oles hustru er en kontant kvinde, der på mange måder er hans diametrale modsætning,” fortæller hun. “For hende er det altafgørende at have en rigtig mand, som hun kan være stolt af. Ole jo ikke ligefrem er typen, der byder på maskulint modspil i hverdagen, og derfor har hun ganske enkelt presset ham til at have den attitude udadtil.

Ole gør det gerne for hendes skyld. For ham betyder kærligheden alt!”