En af Romerrigets mest vanvittige kejsere opmuntrer Italiens premierminister til at fortsætte sine udskejelser som statsleder. “Du kan jo gifte dig med en hest eller brænde Rom ned,” lyder Neros forslag.

De sidste dage er gået med spekulationer omkring Silvio Berlusconis afgang: Holder Italiens skandaleombruste premierminister skansen lidt endnu, eller forlader han posten i morgen? Politiske kommentatorer har givet flere bud på en smart taktik for det 75-årige statsoverhoved, men nu kommer der råd fra en uventet kant.

Berlusconi bør blive siddende så længe som muligt, mener den tidligere romerske kejser Nero Claudius Caesar Augustus Germanicus, bedre kendt som Nero, der herskede over Romerriget fra år 54-68.

“Hør her, player, du kørte jo stilen så godt, så hvorfor stoppe nu?” lyder det fra Nero, der i løbet af sin egen regeringstid slog sin mor ihjel og mistænkes for at have sat Rom i brand.

Kejseren er ikke den første stemme, der fra efterlivet har givet gode råd til nulevende borgere; tidligere denne uge revsede døde græske filosoffer deres landsmænd for at have spildt deres muligheder.

Gift dig med din hest
Kejser Nero mener ligeledes, at Silvio Berlusconi forråder sine forfædre, hvis han går af.

“Guder som os skrider ikke bare, fordi det såkaldte folk ikke kan lide os længere! Medmindre der dukker en hær med spyd op i din forhave, eller din søster hælder gift i din vin efter, I har knaldet, så bliver du hængende! Gift dig med din hest eller start en brand ved Trevi-fontænen,” lyder forslaget fra Nero.

Hans synspunkter støttes af en anden tidligere romersk kejser, nemlig Caligula, der selv overvejede at udnævne en af sine heste til konsul.

“Og det var sgu da en strålende idé! Det var der så ingen andre, der fattede, så de snigmyrdede mig – men en profet er aldrig agtet i sit hjemland,” hævder Caligula og mener, at italienske statsledere bør vente med at gå af, indtil de er sikre på, at op til flere separate grupper pønser på at slå dem ihjel.

Han er dog optimistisk på Berlusconis vegne, da premierministeren indtil videre har vist gode takter.

“Orgier, sex med mindreårige, handler med mafiaen og referencer til sig selv som Jesus Kristus,” remser Caligula op med beundring i stemmen, så også Nero må overgive sig:

“Han er sgu alligevel en player!