Betalingsringen blev droppet. Men regeringen har ikke helt opgivet tanken om at begrænse den københavnske trængsel. Derfor skal et udvalg nu undersøge, om en anden slags geometrisk figur end ringen vil være mindre kontroversiel.

Hårdt presset af meningsmålingerne er regeringen i tænkeboks efter, at betalingsringen floppede. Først blev vælgerne ellers forsøgt spist af med billigere offentlig transport, men det faldt ikke i god jord. Derfor står statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) nu frem og lover, at planerne alligevel ikke helt er taget af bordet.

“Vi kan simpelthen ikke leve med, at meningsmålingerne ser sådan ud,” udtaler Thorning-Schmidt til RokokoPosten og forklarer, at hun derfor har nedsat et udvalg, som skal udarbejde et alternativt løsningsforslag baseret på andre geometriske figurer.

En kommunikationsrådgiver i Statsministeriet har nemlig påpeget, at ringe generelt er ret upopulære i befolkningen, modsat for eksempel trapezer og oktogoner.

“Begrebet ‘ring’ har virkelig nogle dødssyge konnotationer til for eksempel ‘ondskab’, ‘tomgang’ og ‘livsvarig troskab’,” forklarer kommunikationsrådgiveren.

“En trapez derimod får folk til at tænke på cirkus, og ‘oktogon’ klinger bare cool, ikke sandt? Til gengæld fik jeg en masse fra regeringen på nakken, da jeg foreslog ‘betalingstrekant’ …”

SF’s trafikordfører, Anne Baastrup, er med på alt andet end en trekant:

“Fint med mig, om det så ender med et betalingskalejdoskop – bare vi får de meningsmålinger til at se pæne ud igen!”