Foto: Stig Nygaard, Flickr

Foto: Stig Nygaard, Flickr

Nu skal der igen tales andet end svensk i københavnske butikker. Et af byens stormagasiner har nemlig ansat en dansksproget medarbejder til stor begejstring for Dansk Erhverv.

Med ansættelsen af en dansksproget medarbejder i afdelingen for lingeri går Magasin du Nord nye veje.

Hidtil har det kun været muligt at finde og ansætte svensksprogede medarbejdere, fremhæver stormagasinets talsmand, Mats Göran Johansson.

”Vi var väldigt overraskade, när vi träffade en dansk med kundskaper inom service och kundtjänst. Och som dessutom hade ett brinnande intresse för att jobba med kunder. Så självklart var vi tvungna att anställa henne på en gång. Och vem vet; detta kanske är början en ny trend, där vi även kommer att behöva prata danska med andra end bara våra kunder,” siger Johansson efter en vellykket ansættelse af 22-årige Sonja Petri Jensen fra Brønshøj.

Danske unge måske på vej
Mats Göran Johansson regner med, at ansættelsen kan lokke andre danske unge til at prøve kræfter med butikshandel i almindelighed og kundeservice i særdeleshed.

”Vi vill oerhört gärna i kontakt med andra unga dansker, som förstår att det finns mer än realityshowar och jobb inom mediabranschen, och som tycker det vore kul att jobba med människor,” siger han.

I den lokale afdeling af Dansk Erhverv, DE Kjöpenhamn, er der også glæde over udviklingen.

”Ansættelsen af Sonja Petri Jensen viser, at det var rigtigt at fastholde dansk som supplement til svensk i vores medlemskommunikation,” siger Lars Hende, leder af den to medarbejdere store danske afdeling.

Sonja Petri Jensen forstår ikke selv virakken omkring sin ansættelse.

”Jeg skal jo bare bruge et job, så jeg lissom kan tjene nogle penge, før jeg skal score en plads ved castingen til næste Paradise Hotel. Og så kan jeg jo lissom få medarbejderprocenter på både Aubade, Marie Jo og Marc Jacobs,” siger Sonja, der til daglig læser til multimedieassistent på West Copenhagen Applied Business & Commercial College (tidl. Ballerup Handelsskole, red.).