“Jeg undskylder, hvis jeg antyder noget som helst negativt om nogen eller noget – det er ikke meningen,” forsikrer politiker forud for sin chokerende udmelding, som vedkommende allerede fortryder.

“Der er jeg nok for hurtig på aftrækkeren,” lyder det i overskriften på en pressemeddelelse, som en førende politiker udsendte i morges som optakt til et udsagn, der vil vække anstød hos mange.

Den kommende udtalelses indhold er endnu ikke kendt, men politikeren kan allerede nu sige, at vedkommende er ked af det, hvis nogen føler sig fornærmede, diskriminerede eller uretfærdigt behandlede.

“Jeg står fuldt og helt inde for den bagvedliggende politiske tanke i min udmelding, men tænker mig ikke helt om, inden jeg taler,” lyder det i pressemeddelelsen om det kommende uheldige ordvalg.

Flere kolleger på Christiansborg er glade for, at politikeren har valgt at undskylde og trække sit kontroversielle statement tilbage.

God taktik at undskylde på forhånd
“Hvor er det godt, at vedkommende er kommet til fornuft og kan se det groteske og helt upassende i sin udtalelse,” lyder det samstemmende fra Mette Frederiksen (S) og Joachim B. Olsen (LA), der ikke vil udelukke, at de selv i fremtiden vil undskylde på forhånd; en taktik, som Borgens spindoktorer kraftigt anbefaler.

“Det reducerer vores arbejdsmængde, fordi medierne allerede har undskyldningen klar, så vi ikke behøver at svare på alle deres opkald. Samtidig virker en kontroversiel udtalelse knap så slem, hvis en politiker fortryder den, allerede inden den kommer ud i offentligheden,” mener rådgiveren Noa Redington, der tidligere på året fyrede sin politiker, Helle Thorning-Schmidt, men nu har genansat hende i en løntilskudsstilling.

Som nævnt nægter den kontroversielle politiker at komme med sin udtalelse før i morgen, men garanterer, at “det bliver temmelig harske ord”.