Du er velklædt, du er veluddannet, du er velsoigneret – du er hvid. Men du er ikke glad. For i virkeligheden vil du hellere være neger, og det er der en helt naturlig forklaring på.

Den hvide mand har gennem historien hævdet sig selv og sin levevis. Han betragter sig selv som evolutionens højdepunkt, og han er stolt af sin civilisation og dens kulturelle udtryk.

Men kun på overfladen.

For inderst inde er den hvide mand ulykkelig over, at han ikke er neger.

Det fremgår af antropolog og adfærdsgenetiker Stephen Stephensons bog, “Den hvide mands negerlængsel” (oversat fra “Longing to be less than white”, red.), som udkom på dansk i sidste uge.

Bongo i blodet
Selvom den hvide mand er hvid og ikke neger, har han nemlig, ligesom negeren, bongo i blodet. Hvad det vil sige, forklarer Stephen Stephenson således i sin bog:

“Negeren har, hvad jeg vil kalde ‘bongo i blodet’. Han lader sig styre af sine umiddelbare drifter, og ofte danser han natten lang til bongotrommemusik. Andre gange ligger han og daser under et palmetræ eller klatrer op for at plukke en banan.”

Det er netop denne infantile impulsivitet, som den hvide mand misunder negeren. Og det er der en helt naturlig forklaring på:

“Den hvide mand og negeren, hvor forskellige de end er i udseende og adfærd, adskiller sig på genetisk niveau kun ganske lidt fra hinanden. Den hvide mand har også bongo i blodet. Men den hvide mand socialiseres til at undertrykke sin naturlige trang til dagdriveri og uhæmmet hor. Det gør ham rastløs og ulykkelig og giver ham et firkantet og følelseskoldt kulturelt udtryk.”

Slip din indre neger løs
Men der er håb for den hvide mand. Især hvis han er dansker. Den danske kroppsyke-terapeut, Carl-Mar Møller, tilbyder nemlig kurser, hvor hvide mænd og kvinder lærer at slippe deres indre neger løs.

Det er også Carl-Mar Møller, der har taget initiativ til at få oversat Stephensons bog til dansk, for, som han udtrykker det, så er det “bare en skidegod bog”.

“Når en negermand ser en negerdame, som han gerne vil have sex med, så går han bare hen og gramser på hendes bryster. Det lærer jeg de danske mænd på mine kurser. Og hvis negerdamen så ikke gider have sex med negermanden, så slår hun ham hårdt i ansigtet med knytnæver. Det lærer jeg de danske kvinder på mine kurser. Men det kan selvfølgelig også godt være, at negerdamen gerne vil have sex med negermanden, og så kaster de sig straks over hinanden og knepper i vildskab. Det lærer jeg de danske mænd og kvinder på mine kurser,” fortæller Carl-Mar Møller.

Stephenson selv er mere tilbageholdende med at anbefale den hvide mand (m/k, red.) at overtage negerens vaner. Han mener, at det i værste fald kan skade den hvide mands omdømme og anbefaler derfor, at han i første omgang nøjes med at lære at udstøde negerens uforståelige, gutturale grynt.