http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Autonome_Nationalisten-Vermummung.jpg
En Facebook-bruger har i en statusopdatering påstået, at skribenterne på den venstreorienterede webavis, Modkraft, er harmløse pacifister. Nu er hun anmeldt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b.

“Jeg er overbevist om, at debattørerne på modkraft.dk i virkeligheden er en flok harmløse pacifister, der aldrig kunne drømme om at gøre en kat fortræd.”

Sådan skrev 22-årige Kira Andersen, der er medlem af Liberal Alliances Ungdom, i en statusopdatering den 12. november.

Det har fået en gruppe af de omtalte Modkraft-skribenter til at anmelde Kira Andersen for overtrædelse af straffelovens paragraf 266b, der også er kendt som racismeparagraffen.

“Det kan ikke være rigtigt, at vi skal finde os i, at højrefløjen fremsætter den slags krænkende og fordomsfulde påstande om os,” skriver Frank K. blandt andet på modkraft.dk om baggrunden for anmeldelsen.

Til RokokoPosten udtaler han:

“Normalt ville vi nok bare smadre hendes vinduer og male hagekors på hendes dør, men det er ikke første gang, at denne ungliberalist har skrevet dybt krænkende og løgnagtige ting om, hvor ufarlige vi er, og det officielle retssystem er åbenbart det eneste, hun har respekt for, så nu har vi altså anmeldt hende.”

Nærmest stolt
Kira Andersen selv udtaler, at hun er “nærmest stolt” over, at hun er blevet anmeldt for overtrædelse af paragraf 266b.

“Det viser jo bare, at jeg har ramt et ømt punkt hos dem,” siger hun og fortsætter:

“Jeg er overbevist om, at jeg bliver frikendt, for jeg har jo ret. Folkene på Modkraft er ikke andet end en flok duksedrenge, der stiver sig selv af ved at lege militante på nettet. Og selv hvis jeg skulle blive dømt skyldig, så fortryder jeg intet, for så viser det bare, hvor åndssvag den paragraf egentlig er.”

Frank K., der er ved at færdiggøre en uddannelse i internationale udviklingsstudier på RUC, ser helt anderledes på sagen.

“Det er typisk libertariansk propagandasnak! For det første kan vi fremlægge beviser i form af videomateriale på, at vi begår både vold, hærværk og sabotage, og for det andet er paragraf 266b faktisk den eneste danske lov, som overhovedet har en eksistensberettigelse.”

Ligebehandlingsjurist fra Institut for Menneskerettigheder, Ulf Nørgård Svendsen, tør ikke spå om anmeldelsens udfald. Men han vurderer, at det kan blive svært for Modkraft-skribenterne at få medhold.

“Det videomateriale, der henvises til, viser ganske vist mennesker, der begår vold og hærværk, men de er alle formummede og dermed svære at genkende. Derfor er det meget vanskeligt for medlemmerne af den venstreorienterede netavis at bevise, at det rent faktisk er dem, der optræder i materialet. Men når det er sagt, forstår jeg udmærket anklagernes frustration, for det er da uacceptabelt at blive hængt ud for noget, man ikke identificerer sig med, bare fordi man tilhører en bestemt gruppe.”