Af en artikel i en dansk formiddagsavis fremgår det, at en journalist via flere andenhåndskilder har en kraftig formodning om, at malermester Vagn Thygesen fra Vamdrup måske snyder i skat.

I weekenden var journalist Thomas Christensen, der arbejder for en dansk formiddagsavis, på besøg hos en barndomsven i den sønderjyske by Vamdrup.

Snakken gik lystigt under middagen, og på et tidspunkt kom vennen, Hans Skov, med en oplysning, som skulle vise sig at blive startskuddet til en større journalistisk efterforskning.

“Kan du huske malermester Thygesen nede fra nummer sytten? Jeg tror bestemt, at han snyder i skat,” lød det ifølge Thomas Christensen fra vennen.

Journalisten gav sig herefter til at undersøge vennens mistanke, og det viste sig, at flere af hinanden uafhængige kilder bekræftede historien.

Derfor skrev Thomas Christensen en artikel, der blev bragt i gårsdagens udgave af formiddagsavisen.

Virkelig dyre gaver
Thomas Christensen fortæller, at vennens mistanke blandt andet skyldtes, at både boghandleren og ekspedienten i tøjforretningen havde fortalt, at malermester Vagn Thygesen havde købt nogle virkelig dyre julegaver.

“Og når man forhører sig ude i byen, har han altså ikke haft særlig meget at lave de sidste måneder, og så er det jo mærkeligt, at han har råd til alle de ting,” siger Thomas Christensen.

“Desuden har jeg hørt, at en anden fra vejens svoger fik lavet noget uden regning.”

Troværdig kilde
Thomas Christensen kunne ikke få fat på Vagn Thygesen eller på anden måde endeligt bekræfte rygterne om skattesnyd. Alligevel valgte han at skrive sin historie.

“Jeg kender jo min ven, og han plejer altså ikke at løbe med sladder. Og det gør boghandleren og Grethe nede fra tøjforretningen heller ikke. Så jeg mener bestemt, at der er hold i historien,” bedyrer Thomas Christensen.

Thomas Christensens redaktør giver ham medhold.

“Når flere kilder uafhængigt af hinanden har samme formodning, er det vores journalistiske pligt at viderebringe det,” udtaler redaktøren, der mener, at artikler som Thomas Christensens kan være med til at forebygge sort arbejde.

“Når man ved, at selv den mindste mistanke kan blive til en forsidehistorie, tænker man sig nok lige bedre om en anden gang.”