Optrevlingen af dopingskandalerne fortsætter. I morgen aften indrømmer Brødrene Olsen på TV 2 Charlie, at de var på Strepsils, da de vandt Melodi Grand Prix i 2000.
Siden RokokoPosten i går afslørede Jørgen Leths massive misbrug af ost, rødvin og stuepiger, er det strømmet ind med indrømmelser fra fremtrædende danskere, der higer efter at bekende deres fejl på tv.
Således sprænger Michael Meyerheim i morgen aften den næste bombe, når han får Brødrene Olsen som gæster i sit talkshow.
Ifølge insiderviden fra Grand Prix-miljøet er Brødrene Olsens afsløring blot toppen af isbjerget i et omfattende dopingmisbrug, der involverer stort set alle.
Vicks Blå og Lotti-perler
RokokoPostens kilde, der af frygt for repressalier har valgt at være anonym, fortæller, at udøverne rask væk indtager stemmeforbedrende substanser, før de går på scenen.
Oftest er der tale om velkendte midler som Strepsils, Halls og Vicks Blå, men også mere suspekte sortbørsmidler som Helmuth Lotti Voice Pearls og Auto-Tune florerer i miljøet.
“Folk lægger faktisk ikke engang skjul på det. Jeg har set Birthe Kjær og Helge Engelbrecht stå og dele Vicks Blå ud til andre før en generalprøve,” lyder det fra kilden.
Birthe Kjær benægter dog at have anvendt doping.
“Jeg har aldrig taget andet end coke,” fnyser hun.
Toppen af isbjerget
Men skandalen i Grand Prix-verdenen er blot toppen af et endnu større isbjerg, vurderer flere redaktører på danske nyhedsmedier.
“Vi har slet ikke plads på sendefladen til at nævne dem alle,” beklager DR’s nyhedschef, Ulrik Haagerup, og forklarer, at der er tale om en sand lavine af indrømmelser, som i disse dage vælter ind på alle landets redaktioner.
“Der er stort set ikke den branche, vi ikke har modtaget henvendelser fra,” fortæller Haagerup, der dog ikke ønsker at nævne navne i håb om, at DR når at komme først med bare nogle af afsløringerne.
Materiale, som RokokoPosten har fået adgang til, tyder dog stærkt på, at årets Cavlingpris-vinder, Asbjørn With, var på en farlig kombination af koffein og mindfuldness for at klare strabadserne, og at børnebogsforfatter Mats Letén brugte uldsokker, varmedunk og Werthers Echte til at skabe et kunstigt miljø af hygge og varme omkring sig, da han skrev de populære Kaj-bøger.