Flere borgerlige politikere udtaler, at de ikke ser noget som helst problem med regeringens forslag. Heller ikke Enhedslisten har indvendinger af betydning.

Da statsministeren i går præsenterede et nyt lovforslag udarbejdet af regeringspartierne, blev der nikket anerkendende fra alle områder af Folketingssalen.

Bortset fra enkelte opklarende spørgsmål og et tilfælde, hvor et folketingsmedlem ikke kunne høre, hvad statsministeren sagde, var der ingen anmærkninger til fremlægningen.

“Det er et udmærket forslag, som vi jo også har drøftet uformelt gennem længere tid, og jeg synes, regeringspartierne har gjort et fint stykke arbejde,” udtaler Joachim B. Olsen fra Liberal Alliance og bakkes op af Johanne Schmidt-Nielsen fra Enhedslisten.

“Jeg tror faktisk, at vi alle sammen er rørende enige om, at sådan skal den lov se ud,” fastslår hun.

Vildrede i Presselogen
Men blandt medlemmerne af Folketingets Presseloge bredte panikken sig hastigt. Ingen kunne finde en konflikt, så ingen kunne finde på en passende vinkel at skrive ud fra.

“Der var ikke engang nogen, der faldt i søvn eller gik på toilettet på et kritisk tidspunkt,” lyder det modfaldent fra en af TV 2’s journalister, der efter flere timers spørgen sig frem på må og få endelig har opgivet at finde noget som helst af interesse i sagen.

Ulla Terkelsen var der heller intet spor af på Christiansborg den dag.

“Det er en skam, for hende bruger vi ofte som pejlemærke for, hvad der er hot,” udtaler en anden Christiansborg-journalist.

Skuffede vælgere
Langt de fleste af landets vælgere udtrykte stor skuffelse, da de opdagede, at politikerne ikke havde fundet noget at blive uenige om.

“Jeg stemmer altså ikke borgerligt for, at politikerne så bare skal stå og klappe i hænderne, når de røde vil indføre noget nyt,” udtaler et medlem af Venstre, der nu overvejer at melde sig ud.

Andre overvejer ikke at melde sig ud af deres parti, men ser derimod episoden som et godt argument for aldrig at blive medlem af et.

RokokoPostens gravergruppe har ihærdigt forsøgt at finde ud af, hvad lovforslaget handler om. Ved redaktionens slutning var intet dog publiceret online, og alle Christiansborg-journalister nægter at udtale sig om konkrete detaljer vedrørende forslaget.