Foto: Ed Schipul, Flickr

Eksamensbeviset fra Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab afslørede den unge tryllekunstner Martin Zahle, der nu risikerer livslang karantæne.

Kun 22 år gammel er Martin Zahle internationalt anerkendt for sine trylleshows. Især hans forvandlingsnumre, hvor han, tilsyneladende uden brug af andet end sin tryllestav, har lavet taburetter om til høns og gjort mannequindukker levende.

Men efter et anonymt tip har RokokoPostens gravergruppe fundet frem til en dyster hemmelighed om Martin Zahle: Han behersker slet ikke tryllekunstens vanskelige håndværk, men har ført sig frem ved hjælp af simpel magi.

Gik tre år på Hogwarts
Konfronteret med den kopi af eksamensbeviset fra Hogwarts Skole for Heksekunster og Troldmandsskab, som gravergruppen fandt frem til, går Martin Zahle til bekendelse:

“Det er rigtigt. Jeg blev smidt ud af Hogwarts efter tre år, så jeg kunne ikke få job i den magiske verden, og så valgte jeg at slå mig ned som tryllekunstner.”

Nyheden vækker både skuffelse og forargelse blandt Martin Zahles tryllekolleger.

Thomas Viksbjerg, der ligesom Martin Zahle opnåede et internationalt niveau i en ung alder, udtaler:

“Jeg er virkelig skuffet. Det har været en fryd at se Martin Zahle optræde, fordi man slet ikke kunne forestille sig, hvor han havde placeret de tekniske og menneskelige hjælpemidler, der skabte hans fantastiske illusioner. Men så viser det sig altså, at han slet ikke skabte illusioner – han mumlede bare trylleformularer uden nogen form for håndværksmæssig kunnen.”

Overvejer Goldman Sachs
Bjarke Andersen, der er bestyrelsesmedlem i Magisk Cirkel Danmark, mener, at afsløringen bør have konsekvenser for Martin Zahle:

“Tryllekunst er et ædelt håndværk, som det tager mange år at mestre. Men Martin Zahle har snydt sig ind i varmen og taget røven på os alle. Det bør koste ham retten til at optræde – for evigt!”

Martin Zahle selv er ked af, at hans magiske evner bliver modtaget sådan af kollegerne, men han forstår godt, at han ikke kan fortsætte som tryllekunstner.

“Måske kan jeg få en fremtid i Goldman Sachs eller noget lignende, hvor jeg kan bruge min faglighed til at forvandle røde tal til sorte,” udtaler han.