På grund af dårlig økonomi afskaffer DSB tog på alle danske jernbanestrækninger. I stedet skal passagererne gå på række oven på sporene, mens de siger fut fut.

Efter at DSB har afskaffet salgsvogne i alle danske tog, er turen nu kommet til transportmidlerne selv.

På grund af en stadig værre økonomi ser statsbanerne sig nemlig nødsaget til at spare på udgifterne til togmateriel, brændstof og banegårde. I stedet skal passagererne gå på en lang række mellem de danske byer, mens de siger fut fut og andre toglignende lyde. Som et led i den økonomiske tilpasning bliver billetterne også en anelse dyrere, ligesom der vil blive skåret ned på antallet af daglige afgange.

Ansatte er førsteprioritet
Ifølge direktør for Personale og Kommerciel, Susanne Mørch Koch, var dette et helt nødvendigt skridt for DSB, hvis koncernen fortsat skulle være et rart sted at arbejde:

“Valget stod mellem at afskedige medarbejdere eller skrotte alle de udgiftskrævende tog. Selvom vi naturligvis værdsætter alle vores passagerer, er vi trods alt først og fremmest sat i verden for at varetage de ansattes vilkår.”

“Det er også vigtigt at se på de lyse sider af vores nye transportmodel. Det er selvfølgelig forbundet med en vis komfort at sidde indenfor og blive transporteret, men på den anden side er rigtig mange danskere overvægtige og usunde. De har rigtig godt af at få noget motion og frisk luft,” forklarer direktøren og understreger, at den længere rejsetid, som den nye gangbaserede forretningsmodel indebærer, heller ikke er et problem.

Kan leje paraplyer
“Den lange gåtur giver en unik mulighed for at opleve den danske natur på helt tæt hold og få sjælen, der som bekendt rejser med cirka seks kilometer i timer, med. Som H. C. Andersen sagde: ‘At rejse er at leve’, og i DSB er vi meget opsatte på, at vores passagerer kommer til at leve rigtig, rigtig meget.”

Susanne Mørch Koch mener heller ikke, at dårligt vejr vil genere de spadserende passagerer. DSB har nemlig sørget for, at de rejsende kan leje en paraply eller sneskovl for blot 65 kr. i timen i udvalgte 7-Eleven-kiosker, som har åbent langs ruterne mellem 10.30 og 11.15 på ulige uger i skudår.

Prisen på en enkeltbillet fra Aarhus til København forventes at blive på lige knap tusind kroner, men så får man også lov til at besøge en rasteplads nær Kildebjerg på Fyn, når man er lidt over halvvejs.