I en lynkrig af medieoptrædener, kronikker og forebyggende imamsamtaler har den tidligere chef for PET, Hans Jørgen Bonnichsen, egenhændigt besejret terrororganisationen al-Qaeda.

Al-Qaeda har besluttet at nedlægge sig selv, erklærer organisationens centralråd i en pressemeddelelse, der blev udsendt lørdag eftermiddag. Udmeldingen kommer efter en tæppebombning af medieoptrædener, som den tidligere chef for Politiets Efterretningstjeneste, Hans Jørgen Bonnichsen, har gennemført mod terrorgruppen.

I erklæringen står blandt andet:

“Selvom mujahedinerne har modstået både Sovjetunionen og USA, må vi erkende, at vi er aldeles magtesløse over for en så brutal overmagt som Bonnichsen. På alle fronter har vores styrker lidt nederlag, uanset om vi har kæmpet imod indslag i TV 2 NEWS, kronikker, længere interviews eller blot det allestedsnærværende bombardement med præcisionscitater.”

Bonnichsen demoraliserede os
Også kilder internt i organisationen kan fortælle om den desillusion, som kampen mod Bonnichsen førte med sig.

“Han var jo over det hele,” siger en mand med dæknavnet Abu Yossuf, der indtil i fredags var en central officer for al-Qaeda i Yemen.

“Så snart jeg åbnede Politiken, var Bonnichsen citeret for indsigtsfulde betragtninger om truslen fra international terrorisme, hvilket blandt andet er mig. Med tiden bliver det ekstremt demoraliserende,” siger Abu Yossuf, som nu regner med at tage arbejde som anlægsgartner eller “noget inden for HR”.

Omringet af Bonnichsen
En hvervningsagent for al-Qaeda, der plejede at færdes i radikale miljøer på Nørrebro, fortæller, at også han måtte give op:

“Hver gang jeg satte min fod i en moské for at indskrive unge muslimer til den globale jihad, skete præcis det samme: Der stod Bonnichsen og var i fuld gang med et interkulturelt dialogmøde. Det slog heller aldrig fejl, at hvis man skulle have fat på en imam, der muligvis havde radikale sympatier, var Bonnichsen fuldt optaget af en uformel afradikaliseringssamtale.”

“Selvom det piner mig at indrømme, må jeg nok erkende, at det i de sidste 13 år stort set egenhændigt er lykkedes Bonnichsen at holde Danmark sikkert og nu altså også at besejre mig og mine kolleger,” slutter den anonyme hvervningsagent med et suk.