Billeder af nøgne dyr kan opmuntre svage sjæle til unaturlig utugt, mener fødevareminister Dan Jørgensen og har indført et nyt forbud i kølvandet på kriminaliseringen af dyresex.

Mandag formiddag havde landbrugs- og fødevareminister Dan Jørgensen indkaldt til pressemøde for at redegøre for næste trin i sin kamp for at forhindre usømmelig omgang med dyr.

“Jeg er stolt over at have sikret, at intet dansk dyr i de allersidste øjeblikke af dets korte tremmeindhegnede liv skal plages af traumatiserende og usømmelige minder. Inden boltpistolen forvandler dyret fra en levende medskabning til mad, har regeringen sikret, at det har levet med værdighed og aldrig mærket andet end dyrlægers gummibeklædte arme og instrumenter inde i sig,” erklærer en stolt Dan Jørgensen, inden han med mere dyster mine fortsætter:

Nøgne dyr er “gateway drug”
“Men selvom det er et stort skridt fremad, at man nu ikke længere kan have seksuelt samkvem med dyr, er det kun begyndelsen.”

Ifølge ministeren har flere undersøgelser nemlig dokumenteret, at stort set alle, som har sex med dyr, på et tidspunkt inden da har set et dyr i afklædt tilstand. For den zoofile fungerer synet af det nøgne dyr derfor som en form for “gateway drug” (stof, der i sig selv er relativt ufarligt, men kan føre til misbrug af hårdere stoffer, red.), der leder vedkommende ind på sodomiens sti. Først får den zoofile vakt sine lyster ved synet af nøgne dyr, hvorefter han eller hun uvægerligt bliver draget mod stadig mere outrerede handlinger.

Derfor er der kun en ting at gøre, mener Dan Jørgensen:

“Et forbud mod dyresex kan ikke stå alene. Vi skal også forebygge, og det gør vi bedst gennem et forbud mod billeder af afklædte dyr i blade såvel som på internettet.”

Måske også tegningsforbud
En arbejdsgruppe vil i løbet af de næste to år følge forbuddet tæt og evaluere, hvorvidt det effektivt sætter en stopper for de zoofiles hærgen.

Hvis ikke, er ministeren klar til at gå skridtet videre og tillige forbyde tegninger af nøgne dyr.

“Selvom ingen ikke ønsker censur, skal man huske, at rigtig mange børnebøger selv for de allermindste indeholder billeder af stort set alle former for bondegårdsdyr samt endda fuldstændig nøgne dyreunger, som bliver vist for børn i en meget følsom alder,” forklarer han og tilføjer, at man også kan overveje helt at fjerne nøgne dyr fra det offentlige rum.