Efter at have diagnosticeret sig selv med mere end 261 forskellige sygdomme kræver en 35-årig mand nu, at ansvarlige lovgivere trækker stikket på internettet.

Igennem en årrække har folkeskolelæreren Jacob Svendsen primært identificeret sine mange lidelser via 2007-udgaven af Medicinhåndbogen fra Dansk Lægemiddel Information. Men da det blev for omstændeligt at diagnosticere sig selv ud fra medicinpræparater, gik den 35-årige hypokonder nye veje.

Søgte vished online
“Jeg tænkte, at internettet, hvor der ligger utrolig mange forskellige ting, var et sted, hvor jeg kunne få vished for, hvilke sygdomme der passer til lige præcis mine symptomer.”

Og ganske rigtigt: I løbet af få minutter havde Jacob fundet både danske Netdoktor, amerikanske WebMD samt et utal af fora for både patienter, læger og pårørende.

“Først gik det fremragende. Jeg fik endelig identificeret forstadier til sukkersyge, mulig fibromyalgi samt et piskesmæld, som jeg længe har haft en mistanke om, at jeg nok døjede med,” fortæller han begejstret.

Men efter de indledende succeser gik det galt.

Fik virus online
“Før jeg vidste af det, opdagede jeg, at min diffuse hovedpine, lejlighedsvise kvalme, svage svimmelhed og og koncentrationsbesvær også var symptomer på rigtig mange ting, som er langt, langt værre,” fortæller Jacob Svendsen og opremser adskillige potentielt terminale kræftformer, virusinfektioner, bindevævssygdomme og neuropsykologiske lidelser, som internettet ifølge ham bærer et medansvar for, at han nu lider af.

Men det stopper ikke der.

“Hvad værre er, findes der jo adskillige dødelige sygdommme, som er kendetegnet ved et fuldstændigt fravær af symptomer i den indledende fase. Dem havde jeg jo heller aldrig fået, hvis det ikke havde været for nettet,” forklarer Jacob Svendsen, der derfor kræver, at man sætter en stopper for det globale netværk af forbundne computere, før endnu flere bliver ramt.

“Vi bliver nødt til nedlægge dette frygtelige netværk, før det inficerer flere uskyldige hypokondere med livstruende sygdomme. Der ser ganske enkelt ikke ud til at være nogen grænser for, hvilke vira og andre sygdomme dette frygtelige medie kan overføre,” siger han.