Foto: Photo.ua, Bigstock

Foto: Photo.ua, Bigstock

Inspireret af fredsringen om synagogen i Krystalgade vil den russiske præsident omringe Ukraine med svært bevæbnede mænd, der siger nej til had og frygt.

Boris og Dmitri går langsomt hen til hinanden med nedslåede blikke og hver deres AK-74M slynget over skulderen. Pludselig løfter Boris hovedet og smiler let under den tunge hjelm. Dmitri smiler tilbage og løfter hånden frem mod Boris’ udstrakte, camouflageklædte arm. Fredsringen er startet.

Den ovenstående scene fandt sted i lørdags på baggrund af Vladimir Putins ønske om at danne en fredsring rundt om hele Ukraine. Allerede nu står et par tusind russiske tropper ved den ukrainsk-russiske grænse uden for Luhansk, og planen er at udvide menneskekæden ned langs kysten til det Azovske Hav og Sortehavet, op langs grænserne til Moldova, Rumænien, Ungarn, Slovakiet, Polen og Hviderusland for at ende tilbage ved den russiske grænse.

Fred i Ukraine
“Det bliver så smukt, når den sidste fredselskende russiske soldat kan tage den førstes hånd og fuldende den svært bevæbnede militære fredsring. Da bliver der for alvor fred i Ukraine,” udtaler Vladimir Putin og henviser til fredsringen om synagogen i Krystalgade, som tiltrak omkring 1000 mennesker.

“Danskerne ville vise, at de ønsker at beskytte jøderne og leve sammen i fred og fordragelighed. Sådan har vi det også: Vi ønsker at beskytte ukrainerne, primært fra dem selv og deres fascistiske, Europa-venlige ambitioner,” fortsætter præsidenten og tilføjer, at fredsringen særligt gælder ukrainere, som har et “russisk islæt”.

Fredstanks til april
Indtil videre består fredsringen kun af soldater, men planen er at introducere særlige fredstanks i løbet af april.

“De militære køretøjer vil bære håbets armygrønne farve samt det fredselskende russiske flag, som vi vil plante i en ikke-truende og forsonende gestus på militærstrategiske punkter ved den ukrainske grænse,” siger Vladimir Putin.

I modsætning til fredsringen om synagogen, der kun varede en dag, har den russiske fredsring ikke nogen umiddelbar udløbstid ifølge præsidenten:

“Når soldaterne bliver trætte, udskifter vi dem med friske fredselskende tropper, så det gode budskab kan bestå – forhåbentlig i mange hundrede år!”