Klaus Riskær Pedersen er rodløs og trænger til faste rammer, mener landmandspar fra Nordjylland. De vil derfor adoptere den bedrageridømte erhvervsmand.
“Stakkels mand. Han famler rundt på må og få.”
Ordene kommer fra 72-årige Gunnar Hansen, der sammen med sin kone, Herdis, driver et landbrug nær Sindal i Nordjylland.
Parret, der tidligere har haft mange børn i pleje, er bekymrede for den 59-årige erhvervsmand. De har fulgt hans jagt efter et parti, der kan bringe ham i Folketinget, og derfor rækker de nu en uventet hånd frem:
“Vi vil gerne adoptere ham. Så kan han få nogle trygge, faste rammer og en god, solid landmandskost. Så kan det være, han falder til ro,” siger Gunnar.
Erfaring med kriminelle
Landmandsparret har mange års erfaring med tidligere kriminelle. De har gennem tiden haft 11 tidligere straffede unge i pleje, hvoraf de har adopteret de to.
“Klaus Riskær er lidt ældre, end vi er vant til, men vi er også selv blevet ældre, så det afskrækker os nu ikke,” lyder det fra Herdis Hansen, der viser billeder af de 11 unge og fortæller, at de stadig ofte får besøg af adoptivbørnene Erkan og Louise.
Parret ønsker ikke at fortælle, hvilke former for kriminalitet, deres pleje- og adoptivbørn har begået.
“Når de kommer her, lægger de fortiden bag sig. Sådan vil det også blive med Klaus. Kommer han her, vil han bare være Klaus, og så kan alt andet være lige meget.”
Aldrig for sent
Psykolog Christel Kjergaard mener, at det kan være problematisk at adoptere en person, der næsten har nået efterlønsalderen.
“Det er lettere at arbejde med unge mennesker, der stadig kan nå at rette sig. En mand i Klaus Riskærs alder er meget vanskeligere at arbejde med,” forklarer hun.
Det afskrækker nu hverken Gunnar eller Herdis, der mener, at det er en fordel, at de har lidt kendskab til det miljø, Klaus Riskær kommer fra.
“Det er aldrig for sent at komme ud på landet, og den friske luft og de daglige gøremål i svinestalden og på markerne kan forandre den værste vaneforbryder,” mener Gunnar Hansen.
Herdis Hansen tilføjer, at parret har mange års erfaring med at tilbyde kærlighed, tryghed og faste rammer.
“Han skal føle sig elsket og mærke, at der er brug for ham. Så skal vi nok få ham vænnet af med at ville alt muligt bare for at komme i fjernsynet,” slutter hun.