Foto: RokokoPosten

Foto: RokokoPosten

RokokoPostens journalister har systematisk og i stort omfang opfundet både citater, kilder og endda hele artikler, erkender netmediet, som beklager dybt og lover, at det aldrig sker igen.

Flere RokokoPosten-læsere har på netavisens Facebook-side gjort opmærksom på, at mange af artiklerne synes at mangle faktuel basis i virkeligheden og desuden involverer kilder, som slet ikke findes. Det skete senest i forbindelse med artiklen “Er Rundetårn højere end et tordenskrald? Du måber, når du læser svaret“, hvor en læser afslørede, at professor Bent Bjerre er en opdigtet person.

Nu kryber RokokoPosten til korset og chefredaktionen erkender i en pressemeddelelse udsendt fredag, at avisens skribenter “systematisk, overlagt og vedholdende” har fabrikeret historier.

“Vores interne efterforskning viser, at en meget stor del af vores artikler omhandler begivenheder eller personer, der ikke findes. Vi må erkende, at vores skribenter i modstrid med alle regler for god presseetik har opfundet historier helt fra bunden og derefter formidlet dem til den intetanende offentlighed,” erklærer avisen og fortsætter:

“Vi tør slet ikke tænke på, hvilken forvirring det har forårsaget, og vi beklager naturligvis dybt.”

Nemmere at opfinde kilder
Avisen kommer også med et bud på, hvorfor opdigtning af kilder og historier har fundet sted i det omfang.

“Naturligvis er det ingen undskyldning, men i dagens hektiske medieverden er det langt lettere at opfinde egne kilder end at vente på, at en eller anden politiker eller ekspert tager telefonen og måske slet ikke siger noget, som flugter med vinklen.”

Avisen skriver endvidere:

“Desuden ved alle medier, at eksklusivitet er virkelig vigtigt for journalister, og vi har oplevet, at det er meget nemmere at have historier for sig selv og komme først med dem, når vi selv har opfundet dem.”

Vil aldrig mere lyve
Men nu skal det være slut med denne kritisable adfærd, garanterer RokokoPosten.

“Redaktionen vil understrege, at vi naturligvis har taget denne triste sag til efterretning og derfor med 666 procents sikkerhed kan garantere, at der aldrig nogensinde kommer usande historier fra RokokoPosten igen,” slutter chefredaktionen.