Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

En lokal venstremands historie om en cykelsmed har vist sig at være sand. Partitoppen erkender, at det er et brud med hidtidig praksis og vil ikke afvise eksklusion.

Mandag middag fortalte Erik Schweitzer, der er næstformand for Venstre i Lyngby-Taarbæk, en historie til et møde i partiafdelingen.

“For nogle måneder siden var jeg nede ved min lokale cykelsmed, som fortalte, at han havde haft ret svært ved at få ordnet sin revision, selvom hans bogholderi faktisk var ganske overskueligt. Han mente, at der simpelthen var for mange regler og bureaukrati for små erhvervsdrivende,” sagde Schweitzer ved den lejlighed.

Cykelsmed fandtes
Efterfølgende gik en lang række medier rutinemæssigt i gang med at få historien afkræftet, men kun for at komme til en overraskende konklusion: Ikke alene eksisterer den omtalte cykelsmed og driver butik på Lyngby Hovedgade; han kunne også fortælle, at han ganske rigtigt havde sagt det citerede til Erik Schweitzer.

Flere højtplacerede kilder i Venstre udtrykker over for RokokoPosten stærk bekymring for, at medlemmer pludselig fortæller verificerbare anekdoter.

“Signalet har været krystalklart. Først citerede Lars Løkke Rasmussen den berømte Panorama-direktør for noget, der ikke holdt stik, og hævdede, at Svinninge Bageri havde problemer med at få ansøgere, selvom de fik rigeligt. Dernæst sagde Inger Støjberg ting om et fiktivt svinekødsforbud i en børnehave i Aalborg, som ikke passede. Så det burde være tydeligt, at partitoppen ikke tolererer faktuelt korrekte anekdoter,” siger en anonym justitsminister til RokokoPosten og nævner desuden, hvordan Esben Lunde Larsen fremhævede ateisten Niels Bohr som kristen.

“Hvis det pludselig bliver legitimt for enhver at gå og fortælle ting om sandfærdige forhold, de selv har erfaret, kan konsekvenserne for partiets troværdighed blive fuldstændig uoverskuelige,” tilføjer han.

Har talt med astronaut
Ifølge andre kilder overvejer partiets ledelse derfor, om næstformanden i Lyngby-Taarbæk skal ekskluderes, eller om han kan slippe med en advarsel.

Erik Schweitzer beklager dybt sin fejl, men undskylder sig med, at han ikke tænkte sig om i situationen. Han tilføjer, at han har talt med en astronaut, som selv har set, at næsten en million flygtninge er på vej mod Danmark fra Tyrkiet netop nu.