Foto: RossHelen, Bigstock

Foto: RossHelen, Bigstock

Du kender måske geocaching, hvor du går på skattejagt med GPS’en som hjælp. Nu lancerer en feministisk gruppe efter samme principper en ny, sjov måde at opsøge krænkelser: Femicaching.

GPS’en viser, at vi er tæt på målet. Tina Kvist parkerer bilen og viser RokokoPostens udsendte, at vi skal ud på nogle marker for at finde krænkelsen.

Før, vi kører, er vi inde på femicaching-siden. Vi leder efter en krænkelse, som vi skal prøve at finde. Tina Kvist, der er en af initiativtagerne bag siden, forklarer, at de er kategoriseret i sværhedsgrader, så aktiviteten er sjov og udfordrende for både begyndere og øvede.

Vi vælger en krænkelse i kategorien “åbenlys”, som befinder sig ca. ti kilometer fra Tinas bopæl.

Voldtægtsskræmsel
GPS’en leder os ud på en mark, og vi kigger os begge omkring i alle retninger. Lidt efter trækker Tina mig i armen:

“Kom – jeg tror, den er herhenne!”

Vi nærmer os, og så standser hun forbløffet op.

“Oh my God,” udbryder hun.

Foran os står et fugleskræmsel på en kæp, der er stukket ned i en sankthansheks. Et virkelig grelt eksempel på legitimering af voldtægtskulturen, mener Tina Kvist. Hun bliver pludselig våd i øjenkrogene.

“Tænk, at alle de unge piger, der måske forvilder sig ud på denne mark, indirekte får at vide, at de er hekse, som mænd kan spidde efter forgodtbefindende,” siger hun.

Også for minoriteter
På hjemvejen fortæller Tina Kvist, at man med femicaching også kan finde krænkelser rettet mod etniske og seksuelle minoriteter.

“Vi vil selvfølgelig ikke eksludere andre grupper, der konstant udsættes for krænkelser, så vi har også kategorier, der særligt henvender sig til etniske og seksuelle minoriteter,” siger hun og nævner, at det for eksempel stadig nogle steder i landet er muligt at finde et eksemplar af Matas’ krænkende selvbrunerlotion.

“Og så har vi selvfølgelig de mere subtile krænkelser, som det kræver et trænet blik at spotte. Min favorit er diskoteket, der har opstillet en automat med bind og tamponer lige ved siden af en kondomautomat, så kvinder, der har brug for menstruationsbeskyttelse, ikke kan undgå at blive mindet om, at deres primære funktion er at stå til rådighed for mænds seksuelle lyster,” slutter hun.