Foto: Corey Ford, Bigstock

Foto: Corey Ford, Bigstock

“Vi ved ikke, om beboerne er potentielle terrorister eller kommer for at tage vores jobs,” udtaler den amerikanske præsident om sit forbud, der rammer et solsystem, som ligger 40 lysår væk.

“Nej, det er ikke et alien ban (rumvæsen-forbud, red.). Vi har bare oplevet problemer med ikke-jordiske indrejsende, og dem vil vi, for det amerikanske folks skyld, gerne undgå fremover.”

Sådan sagde pressechefen for Det Hvide Hus, Sean Spicer, da han i morges blev udspurgt om Donald Trumps nye indrejseforbud. Forbuddet rammer beboere fra syv nye jordlignende planeter, som forskere for nylig har opdaget.

Forklaringen er, ifølge en række tweets, som den amerikanske præsident sendte i nat mellem 03.22 og 04.12, at man i USA ikke kan være sikker på, at beboerne fra nyopdagede planeter ikke har onde hensigter eller “ønsker at stjæle gode amerikanske jobs”.

Søren Ryge og Michael Jackson
Kritikere påpegede, at Trump med sit forbud dermed diskriminerer mod ikke-jordiske livsformer, hvilket Spicer altså benægtede. Han ønskede dog ikke at uddybe, hvilke problemer USA har haft med ikke-jordiske indrejsende; visse iagttagere hævder dog, at han mumlede ordene “Michael Jackson”, “reptil” og “Søren Ryge”, inden han lukkede pressemødet.

I Danmark tager flere politikere afstand til forbuddet, idet både Enhedslisten og Alternativet begræder, at man med en “forældet mur over for det fremmede” fraskriver sig muligheden for at lære en ny kultur at kende.

“Hvem ved, måske kan disse ikke-jordiske væsner lære os noget om kærlighed og tolerance? Måske danser de eksotiske danse og laver lækker mad,” siger folketingsmedlem Rasmus Nordqvist (Å) og bakkes op af forfatter og debattør Anne Lise Marstrand-Jørgensen.

“Et rumvæsen er en ven, du endnu ikke har krydset galakser med overlydsfartøjer for at møde,” siger hun.

Trump fat i den lange ende
Forretningsmand Lars Seier Christensen mener til gengæld, at Donald Trump har fat i den lange ende.

“Han er en klog forretningsmand. Ved at nægte de ikke-jordiske beboere indrejse får han dem til at tænke: Hey, måske er der noget på Jorden, vi godt kunne tænke os. Måske noget dyrebart. Og så er de pludselig villige til at betale stort for det,” siger han.