Foto: hofred, Bigstock

Foto: hofred, Bigstock

Manden med Leen er upopulær, fordi han har svært ved at acceptere et nej. Det skyldes urimeligt pres fra hans chef, mener coach Vibeke Eising, der ser revalidering som en god mulighed for det frygtede væsen fra det hinsides.

Det er en superspændende opgave, hun har fået. Det mener karriere- og livsstilscoach Vibeke Eising, 53, der efter nytår blev bedt om at hjælpe Manden med Leen med at blive mere populær. Hun har indtil videre haft fem sessions med ham, og Eising er sikker på, at der snart sker et gennembrud.

“Han er begyndt at lægge leen fra sig, når vi mødes. Han læner sig også somme tider tilbage, hvilket tyder på, at han er ved at føle sig tryg nok til at slappe af i mit selskab. Det er vigtigt for at opnå et godt resultat, og det gør ikke noget, at der ikke sker de store fremskridt til at begynde med, hvis vi blot får opbygget en god og tillidsfuld relation,” siger hun.

Bange for at blive fyret
Vibeke Eising slår fast, at Manden med Leen er en rigtig dejlig person, som slet ikke fortjener sit dårlige rygte. Han har blot svært ved at acceptere et nej, men det skyldes frygt snarere end disrespekt, mener Eising, der derfor fornemmer, at der er håb forude.

“Han siger, at han risikerer at blive fyret, hvis han ikke tager dem med, som han er sendt for at hente. Så lige nu taler vi meget om, hvordan forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager er i denne verden. Han taler meget om, at vores verdens gang med liv og død afhænger helt og holdent af ham. Det tyder på, at han har internaliseret sin chefs usunde dogmer og i for høj grad identificerer sig med sin arbejdsplads. Vi arbejder derfor frem mod, at han lærer at sige fra over for chefen og i stedet anerkender den verden, han arbejder i,” siger hun og fortsætter:

Parat med revalidering
“Han er ved at forstå, at det måske er i hans egen interesse at sige sit job op, men det er selvfølgelig utrygt for ham, for han har jo haft sin nuværende stilling i flere årtusinder. Jeg har dog forklaret ham, at der i denne verden findes noget, som hedder revalidering, og at han har gode muligheder for at finde et andet job, hvor han ikke behøver stå til ansvar for en kynisk chef i en anden verden.”

Hvis Manden med Leen tager mod til sig og siger sin nuværende stilling op, spår Vibeke Eising, at han vil have gode muligheder for at få et job inden for økologisk landbrug.

“Han har en le, og han ved, hvordan man bruger den,” slutter hun.