Foto: monkeybusinessimages2, Bigstock

Hverken æresdrab, social kontrol eller omfattende vold var en del af Amina Haidars opvækst, der forløb fredeligt og harmonisk. Usandsynlig historie, lyder det fra kritikere.

“Det kan ikke passe. Hun må fortrænge noget.”

Sådan lød det fra en nationalkonservativ debattør, da den chokerende historie om Amina Haidar fra Ishøj kom frem. Amina er en 27-årig muslimsk kvinde med irakiske rødder, der hverken har oplevet æresdrab, social kontrol eller omfattende vold i sin opvækst.

“Ingen af mine tre søstre er blevet slået ihjel, fordi de bragte skam over familien. Min far har ikke tjekket min telefon for at se, om jeg havde en dansk kæreste. Og ingen af mine forældre har nogensinde lagt hånd på mig,” fortalte Haidar forleden i Aftenshowet, hvor hun optrådte, fordi hun ugen forinden havde skrevet et indlæg, der beskrev hendes fredelige og harmoniske opvækst.

Har måske fortrængt slem barndom
“Selvfølgelig var min barndom ikke perfekt. Jeg syntes for eksempel, min mor var streng, når hun ville have, at jeg som 15-årig skulle være hjemme fra en fest senest klokken et om natten. Men hun sendte mig ikke på genopdragelsesrejse, hvis jeg først dukkede op klokken to,” siger den 27-årige kvinde til RokokoPosten.

Ifølge den fornævnte debattør er Amina Haidars historie meget usandsynlig.

“Jeg ville næsten have troet hende, hvis hun kom fra Iran, hvor der findes en masse kommunister og ateister. Men en kvinde med irakiske forældre, der behandler hende som i en dansk familie? Der stikker noget under,” siger debattøren og foreslår, at Amina måske har fortrængt, hvor slem hendes barndom egentlig var.

Vil undgå at blive kaldt kokosnød
“En klassisk forsvarsmekanisme,” tilføjer en ledende socialdemokrat, der for nylig vakte opsigt med debatindlægget “Vi skal brutalt fordømme islamisk fundamentalisme og arbejde for et asylstop – men på en lidt mere anstændig måde end DF”.

Socialdemokraten mener, at Amina Haidar ubevidst forskønner sin opvækst for ikke at forarge sit konservative og voldsprægede bagland.

“Hun vil for alt i verden undgå at blive kaldt en kokosnød eller kastes ud fra en altan af sin onkel. Jeg forstår det godt, men synes, at hun bør sige sandheden. Vi har i alt for lang tid været berøringsangste over for problemer i muslimske minoritetsmiljøer, og nu hvor vi endelig tør gribe om nældens rod, nytter det ikke, at der dukker folk op med modstridende historier,” siger socialdemokraten.