Foto: FR12Patrick, Wikipedia

Landsholdsspilleren Nicolai Jørgensen værdsætter omfattende tilsvining på internettet, som han mener, vil gøre ham langt bedre til at spille fodbold.

“Du er et svin, der har svigtet Danmark. Du har svigtet os alle, din idiot!”

Så kontant var udmeldingen på TV 2’s Facebook-side fra en 32-årig kølemontør fra Herning om fodboldspilleren Nicolai Jørgensen efter Danmarks nederlag til Kroatien ved VM-slutrunden. Et udsagn, som gør indtryk på landsholdsspilleren.

Tænkte ikke over at gøre sig umage
“I situationen tænkte jeg ikke videre over, at jeg skulle gøre mig umage, bare fordi det var en VM-slutrunde. Men når man bliver konfronteret med folk, der mener, at man er et inkompetent svin, der har svigtet Danmark, giver det anledning til, at man lige overvejer, om man måske skal tage det der fodbold lidt mere alvorligt.”

Nicolai Jørgensen fortæller, at han heller ikke havde tænkt på, at det var en god idé at tage sig sammen, før han mødte kritik på internettet.

“Jeg havde ikke forstået, at det var vigtigt, at jeg scorede, så det var ikke rigtig noget, jeg gjorde mig særlig store anstrengelser for at gøre, fordi jeg tænkte, at det nok ikke gjorde den store forskel i det store billede. Men så var der en førtidspensionist fra Rødovre, der skrev, at jeg var en tumpet knoldesparker, der skulle tage sig sammen, og det gav mig et nyt syn på tingene.”

Rart med andre perspektiver
Nicolai Jørgensen fortæller desuden, at input og skældsord fra sofatrænere hjælper ham langt mere end Åge Hareides instrukser.

“Åge taler meget om preslinjer og sideskift i angrebsopbygningen. Så det var rart at få nogle lidt andre perspektiver. For eksempel da der var en, der sagde, at jeg ‘spillede som lort’. Det kan jeg godt se, at jeg skal stoppe med,” siger angriberen, der til daglig spiller i den hollandske klub Feyenoord.

Jørgensen har også taget til efterretning, at en Facebook-bruger erklærer, at hans kæreste er “en so som, som kun er ude efter pengene!!!1”.

“Det kommer meget bag på mig, for vi har det virkelig godt sammen. Men når en 43-årig tømrer fra Holbæk siger, at hun er gået ind i parforholdet med den indstilling, vil jeg naturligvis gå videre med det. Det bliver vi nødt til at have en alvorlig snak om.”