Foto: Bigstock

Nogle jobs har større sexappeal end andre, så brandmænd har nemmere ved at score end historikere. Men det vil venstrefløjen gøre op med.

“Advokaten og direktøren både tjener mere end VVS’eren og scorer mere med deres titler. Derfor skal vi som samfund indregne sexappeal i skattebetalingen,” udtaler Alternativets politiske leder, Uffe Elbæk, og tilføjer:

“Hvis man fx er meget rig, laver noget udefinerbart med investeringer samt har egen helikopter og bollerum, kan man komme i seng med meget unge og naive litteraturstuderende. Også selv om man er rødhåret. Brandmænd og sygeplejersker har typisk heller ikke svært ved at få sig en partner.”

Vil gøre op med seksuel ulighed
Derfor har Alternativet og Enhedslisten lanceret et fælles skatteudspil, der skal gøre op med uligheden i sexappeal ved de forskellige jobs. Idéen er at graduere skatteprocenten efter, hvor attraktiv hver enkelt faggruppe er ifølge et ekspertpanel nedsat af Enhedslistens queerudvalg.

“Vi accepterer ikke økonomisk ulighed på arbejdsmarkedet. Hvorfor skulle vi så acceptere seksuel ulighed samme sted?” udtaler Pernille Skipper.

Uffe Elbæk mener desuden, at det er et problem, at nogle faggrupper har et forspring, når det kommer til at kompensere for små penisser:

“Kanonladere, racerkørere, skorstensfejere og telelinsefotografer har helt uretfærdige muligheder for at vise fallossymboler frem. Hos Alternativet har vi i praksis bevist, at vi står ved vores størrelser.”

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, er umiddelbart positivt indstillet over for forslaget.

“Jeg er ret ligeglad med motivationen. Jeg vil bare gerne have højere skatter,” siger hun.

Dovne latinoer får mere sex
Forslaget møder kritik fra den borgerlig-liberale tænketank CEPOS, hvor cheføkonom Mads Lundby Hansen påpeger, at selv personager med lav eller sågar ingen indkomst ofte får enormt meget sex.

“Dovne latinoer i løse bukser, der klimprer på en guitar ved et bål, får langt mere sex end os strømlinede regnedrenge, der betaler hele gildet. Vi arbejder. De får noget på den dumme. Er det rimeligt? Nej, vel? Dette er endnu en gang nonsens fra Alternativet!” udtaler Lundby Hansen, mens han knækker sine plasticbriller i arrig frustration.