Foto: Eugene Sergeev, Bigstock

Foto: Eugene Sergeev, Bigstock

Med sin produktlinje rettet mod forældre, der synes, det næstbedste er længe fint til deres børn, forsøger butikskæden Ting til børn at ramme en helt ny målgruppe.

Hvis du mener, at kun det bedste er godt nok til dit barn, skal du ikke købe ting til det i den nye butikskæde Ting til børn. Her ligger fokus nemlig på fornuftige produkter til gennemsnitlige børn, hvis forældre godt kan nøjes med noget, der bare er helt almindeligt okay.

Idémanden bag konceptet er Bjarne Nielsen fra Fjerritslev i Nordjylland. Som far til tre børn i alderen to til 16 år har han mange års erfaring med at købe ind til børnene.

“Jeg har altid studset over, at de fleste forretninger kun henvender sig til dem, der vil have det bedste. Jeg har købt mange ting sådan nogle steder, men egentlig synes jeg jo, at det næstbedste er længe fint,” siger han.

Går gerne på kompromis med kvaliteten
Produkterne, som man kan købe i Ting til børn, adskiller sig ikke væsentligt fra dem, man kan købe i andre forretninger med børneudstyr. Forskellen er, at i Ting til børn går man gerne på kompromis med kvaliteten.

“Selvfølgelig skal autostolen og cykelhjelmen være godkendt, men for eksempel behøver tøj og sko til spædbørn jo ikke at holde for evigt, når det skal bruges i så kort tid. Det samme med byggeklodserne – så længe de er giftfri, er det lige meget, hvad de er lavet af,” siger Bjarne Nielsen, der åbnede den første Ting til børn-butik i hjembyen Fjerritslev for tre år siden.

“Jeg sælger også gaffertape i stedet for alle de der dimser til sikring af stikkontakter. Det er for stærkt til, at små fingre kan få det af, men voksne kan nemt – og det kan også bruges til alt muligt andet,” forklarer Bjarne.

En kæmpestor målgruppe
De billige og fornuftige varer tiltrak hurtigt kunder fra nær og fjern.

“Der kom folk helt fra Aalborg, Herning og Aarhus, fordi de gerne ville have noget, der bare er helt almindeligt okay og passer til gennemsnitsbørn. Det var selvfølgelig dejligt, men også lidt synd for dem, så jeg tænkte, at vi kunne prøve at åbne et par butikker i deres byer,” fortæller Bjarne Nielsen, der sidste år åbnede butikker i Aalborg og Herning.

Butikkerne er blevet en kæmpesucces, og i løbet af foråret har Bjarne Nielsen derfor åbnet yderligere syv butikker, både i Jylland, på Fyn og på Sjælland.

“Det går rigtig godt, men det er klart nok. Der er jo mange flere gennemsnitlige børn end dem, der er helt specielle, og som kun det bedste er godt nok til,” funderer Bjarne Nielsen.