Foto: Aaron Amat, Bigstock

Efter 56 bedrevidende kommentarer om, at Nanna Henriksen burde se helt anderledes på sit problem, dukkede et anvendeligt forslag op fra en fjern bekendt.

“Hej venner, min iPod Nano er gået i stykker, og Apple producerer dem ikke længere, så jeg må høre podcasts på telefonen. Det gider jeg ikke, da den er for stor og upraktisk at have i lommen, når jeg gør rent og lignende. Kan man købe en brugt iPod Nano nogen steder?”

Sådan lød Nanna Henriksens spørgsmål, da hun for tre dage siden efterspurgte hjælp på sin Facebook-væg. På trods af 700 venner, hvoraf mange arbejder med it og elektronik, regnede hun ikke med at få et brugbart råd.

“Det var en sidste udvej,” siger Nanna, der for en måned siden efterlyste hjælp til et stoppet toilet.

Burde ikke eje wc
“Halvdelen af kommentarerne henviste til YouTube-videoer om amerikanske toiletter. Den anden halvdel kom fra folk, der ikke mente, at jeg, der havde så lidt forstand på kloakering, overhovedet burde eje et wc.”

I starten fulgte kommentarerne til Nannas problem da også det vante mønster.

“Omkring 30 mænd forstod ikke, hvorfor en telefon var for stor til mine lommer, erklærede, at de aldrig havde haft bøvl med deres smartphone, og mente i øvrigt, at podcasts var spild af tid. En kvinde foreslog, at jeg satte et større netværk af højttalere op i hele mit hus, så jeg ikke behøvede at bruge høretelefoner. Min svoger delte en video, der påstod, at Apple overvåger vores søvnmønster via flour i drikkevandet,” fortæller hun, der overvejede at slette hele tråden.

Nazisymbolik som design
“På et tidspunkt begyndte en kvinde fra mit tidligere arbejde at spekulere i, om min iPod Nano mon var blevet stjålet af muslimer, men at jeg var for berøringsangst til at indrømme det. Det startede en lang undertråd, der mundede ud i, hvorvidt det er moralsk forkert at betragte nazisymbolik fra et designmæssigt perspektiv.”

Til sidst skete miraklet dog: En fjern bekendt linkede til en side, der solgte brugte iPod Nano’er med et års garanti og foreslog desuden at sælge sin egen af slagsen til Nanna for 500 kroner. Alligevel vil Nanna vente et par måneder, inden hun igen forsøger sig med Facebook-hjælp.

“Kort efter det brugbare råd fortalte en af mine søsters bekendte mig, at jeg burde fjerne mit opslag, da det var at betragte som landsforræderi, og at jeg var at sammeligne med en feltmadras. Så sendte han mig 13 grønne smileyer, der kaster op.”