Foto: Kuran, Bigstock

Da Charlotte Guldbrand blev topchef, gav det dobbelt bonus: Hun får mere i løn og har mindre tid til at se sine børn.

Smilet og et lettelsens suk er ikke til at tage fejl af. Charlotte Guldbrand har ikke i ét sekund fortrudt den beslutning, hun traf for fem år siden om at blive koncerndirektør for United Logistics i Norden.

“En 65 timers arbejdsuge lyder af meget, men det er givende for mig, både professionelt og privat. Det er simpelthen så dejligt at have mindre tid til mine børn,” siger Charlotte Guldbrand, der er chef for 12.600 ansatte og mor til Mathilde og Nicolaj.

Skændes næsten aldrig med børnene
Hun uddyber fordelene på hjemmefronten i Ordrup:

“Jeg er stort set aldrig hjemme og har derfor ikke haft et eneste skænderi med mine børn. Og det endda, selv om begge vist er blevet teenagere. Det skulle være en ret besværlig alder, har jeg læst.”

Balancegangen mellem karriere og familie er definitivt faldet ud til arbejdets fordel, og det glæder den 42-årige topchef:

“Mens andre forældre bøvler med Aula, madpakker og legegrupper, bruger jeg mine eftermiddage og aftener på fx at købe koncerner i milliardklassen. Det, kan jeg mærke, er den helt rigtige prioritering for mig,” siger Charlotte Guldbrand.

Konkurrerer med manden om fravær
Det nærliggende spørgsmål fra RokokoPosten om, hvorvidt det så er manden, Michael Guldbrand, der passer børnene, bliver besvaret med et hjerteligt “Ha!” og begrundet således:

“Min mand er CFO i Unilever i Hamborg, og han og jeg har vores egne konkurrencer kørende: Hvem kan lægge flest timer i jobbet, og hvem kan tjene mest? Det giver ikke kun en bukkende og skrabende Private Banking-rådgiver. Den slags holder også forholdet levende,” siger Charlotte Guldbrand og tilføjer:

“Når Michael og jeg endelig ses fysisk, er vi næsten som nyforelskede igen. Det undrer mig, at parterapeuter ikke foreslår den slags løsninger for deres klienter. Måske skulle vi skrive en selvhjælpsbog en dag.”

I en årrække har en au pair-pige holdt hus, mens ægteparrets advokat tager sig af skole-hjem-samtalerne. Nu har Charlottes mor overtaget au pair-rollen:

“Det gav for meget presseomtale med en au pair, så min mor passer vores hus og børn. Hun får løn i form af arveforskud til børnene. Det er skattefrit, og det, hun sparer i skat, kan hun bruge på mad til børnene. Det er en win-win-situation, hvis du spørger mig,” siger Charlotte Guldbrand.