Foto: rogistok, Bigstock

Mette Frederiksens håndtering af coronakrisen roses af Nordkoreas leder, Kim Jong-un, der vil sikre den danske statsminister et fremtidigt sæde i en eksklusiv klub for diktatorer.
Mens fokus i coronaramte Danmark er skiftet fra nedlukning til genåbning, er stemningen også skiftet på Christiansborg.
Næsten samtlige Folketingets partier føler sig således forbigået af en regering, der lægger planer i enrum og forventer, at alting stemmes igennem uden spørgsmål.
Statsminister Mette Frederiksen og regeringen tager dog kritikken med ophøjet ro.
“Danskerne har brug for en fast og afsprittet hånd, der kan fortælle dem, hvornår de skal holde mest muligt afstand for at undgå død og indlæggelser på grund af virus, og hvornår de skal sende deres mindste børn af sted for at blive smittet af selvsamme virus,” siger hun og peger på, at Folketingets partier skal sætte mere pris på at blive orienteret løbende.
Ros fra uventet kant
Mens borgfreden på Christiansborg således ser ud til at krakelere, får statsministeren til gengæld stor ros fra uventet kant.
“Fru Frederiksen har lagt et stykke sublimt politisk håndværk for dagen. Hun træffer tvivlsomme beslutninger helt på egen hånd og holder væsentlige oplysninger skjult for oppositionen og folket,” siger Nordkoreas leder, Kim Jong-un, på en analog telefonlinje fra Pyongyang.
Han fortæller, at Mette Frederiksen kan se frem til at blive optaget i en af verdens mest eksklusive klubber, The Esteemed Society of Despotic Leaders and Tyrants, eller TESLA.
Mangler hungersnød
“Jeg har besluttet at anbefale fru Frederiksen – sammen med Viktor Orbán – som prøvemedlemmer i TESLA ved klubbens kommende generalforsamling i maj i Minsk. Hun opfylder alle kriterierne på nær ét,” forklarer Kim Jong-un og uddyber:
“Alle grundlæggende frihedsrettigheder er blevet fjernet. Der er indført forsamlingsforbud, karantæne og nedlukning af det private erhvervsliv. Universiteter og uddannelsesinstitutioner er lukket og folkeskolens afgangsprøver aflyst. De økonomiske konsekvenser er helt uoverskuelige. Men vi mangler en egentlig hungersnød i Danmark, fordi mange aktører, såsom supermarkeder og apoteker, stadig handler på egen hånd. Jeg er dog sikker på, at Mette Frederiksen nok skal få styr på dem.”
Statsministeren har over for RokokoPosten ikke ønsket at kommentere prøvemedlemskabet, men RokokoPosten har modtaget flere fortrolighedsstemplede sms’er fra politisk rådgiver Martin Rossen, hvor han fortæller, at han ved, hvor redaktionen bor, og hvor deres børn går i skole.