Illustration: Radio Loud & RokokoPosten

Illustration: Radio Loud & RokokoPosten

“Det handler om at beskytte brandet,” lyder det fra den administrerende direktør, der også vil undgå, at flere ansatte sygemelder sig på grund af radioens indhold.

Radio Loud, Danmarks nye DAB-kanal, har i den seneste tid været offer for flere satireangreb på både Facebook og Instagram, blandt andet fra profilen radioloudmigirøven.dk. Radioen har anmeldt de humoristiske brugere for at beskytte deres eget navn og brand, men er nu kommet til den konklusion, at de må anmelde sig selv.

“Der er ingen vej udenom. Hvis Loud-brandet skal forblive rent, må vi anmode Facebook og Instagram om, at de fjerner os fra deres platforme. Ellers kan vi ikke undgå at blive ofre for grov og chikanerende satire fra Radio Loud,” siger administrerende direktør, Ann Lykke Davidsen, der har foretaget en meget grundig søgning på samtlige internetsider, der har Radio Loud som ophav.

“Det hele skal væk. Når vores navn eller indhold bruges, så anmelder vi.”

Symptomer på PTSD
Ann Lykke Davidsen fortæller desuden, at indhold fra Radio Loud har ført til, at flere Radio Loud-ansatte har meldt sig syge og har måttet tale med en krisepsykolog efter at have udvist symptomer på PTSD.

“Satire og kritik er en del af rollen som vært eller journalist. Men når satiren fra Radio Loud er så kontinuerlig, er jeg som arbejdsgiver forpligtet til at sige fra og protestere mod yderligere mobning,” siger hun.

Fogedforbud mod sig selv
For advokat og ekspert i skandinavisk autosatire Kjeld Hauge giver anmeldelsen dog ikke mening.

“Ifølge dansk lov er det tilladt at bruge varemærker i satirisk sammenhæng, så længe det er fuldstændig klart, at der er tale om satire. Efter at have lyttet til Radio Loud i fem minutter mener jeg, at den betingelse til fulde er opfyldt,” siger han.

Hos Radio Loud er man uenige og ønsker derfor at anmelde Kjeld Hauge.

“Han sagde Radio Loud i en mildt kritisk sætning!” forklarer Ann Lykke Davidsen og tilføjer, at hun – for at undgå enhver risiko for chikanerende satire – vil forlange et fogedforbud mod herværende artikel og, om nødvendigt, sig selv.