Foto: Gagodesign, Bigstock

Foto: Gagodesign, Bigstock

Er det overhovedet lovligt at være så ringe, som året 2020 har været? Det skal en rigsretssag afgøre ifølge et flertal i Folketinget.

Kun Mette Frederiksen stemte imod. Ellers er alle medlemmer af Folketinget enige om, at 2020 skal for en rigsret, der vil afgøre, hvorvidt det overhovedet er lovligt at være så ringe.

“Det forgangne år har budt på en lang række trælsheder, som vi helst ville have været foruden, og som vi i Folketinget ikke var blevet orienteret om, før de fandt sted. Derfor skal det blive yderst tilfredsstillende at få et køligt juridisk blik på, hvorvidt 2020 har brudt loven, og hvad straffen i så fald skal være,” siger Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, for hvem året har været særligt skuffende.

“Mistanken om, at jeg er en svag, inkompetent og rådvild formand, er til fulde blevet bekræftet under coronakrisen. Og når min egen næstformand muligvis selv skal for en rigsret, uden at det gør hende mindre populær end mig, synes jeg kun, det er rimeligt, at 2020 lider samme skæbne.”

Mette F.: Ikke så ringe endda
Også Pia Olsen Dyhr, formand for SF, ser gerne, at året bliver mødt med juridiske konsekvenser.

“Jeg havde regnet med, at det her år skulle handle om klima og minimumsnormeringer. I stedet har vi spillet den svageste andenviolin til Mette Frederiksens triumftog. Og ja, jeg er klar over, at andre år har været meget dårligere med folkedrab, pest, istid og så videre, og hvad så? Stop det whataboutery,” siger hun.

Dårlig dømmekraft
Statsministeren selv var den eneste, der stemte imod en rigsret, fordi året ifølge hende selv “ikke har været så ringe endda”.

“Skyhøje meningsmålinger, vilde beføjelser, savlende sykofanter, der ville sende mig rose-emojis, selv hvis jeg slog et lille barn i hovedet med en knytnæve. What’s not to love?” spørger hun retorisk.

Blandt befolkningen er der også opbakning til en rigsretssag. Ifølge RokokoPolls mener 97 procent af alle de mænd, der i en rundspørge svarede “ja” til, at man “ikke må give en kvinde en kompliment længere”, at året har været en skuffelse.

“Det her år har lidt af dårlig dømmekraft,” udtaler en anonym tidligere tv-vært i den forbindelse.