Foto: Dorieugene, Bigstock

Mænd af europæisk oprindelse udvikler permanente flyveører som følge af hyppig brug af for små mundbind.

Du kender følelsen: Det er ubehageligt nok at skulle smage på sin egen ånde, men derudover efterlader brugen af mundbind os også med ømme ører. Det skyldes de alt for korte elastikker, der holder mundbindet på plads.

Nu viser undersøgelser imidlertid, at generne ikke er begrænset til ømme ører. Mænd af europæisk oprindelse er i stor risiko for at udvikle permanente flyveører som senfølge af det konstante træk i ørerne.

Standardmål for kommunistledere
Mundbindene, som bruges i Danmark, er nemlig hovedsageligt produceret i Kina.

”Egentlig er det jo ikke længere politisk korrekt at gå og måle kranier på forskellige etniciteter, men vi har påvist, at mænd fra det østlige Asien har en væsentlig mindre afstand mellem næseryg og bagøre end mænd af kaukasisk oprindelse,” udtaler leder af etnografisk institut Kris Ranum og tilføjer:

“Der er faktisk tale om en gennemsnitlig forskel på helt op til 3,1 cm., og da kineserne ved deres produktion har taget udgangspunkt i standardmålene for kommunistpartiets lederes ansigter, opstår problemet, når produkterne eksporteres.”

Forskeren fra Anatomisk Institut, ph.d.-stipendiat Dorsal Posterior, konkluderer, at problemet opstår, når vi europæere påfører os det for os for lille mundbind.

”Her er det sådan, at næseryggens brusk ikke er nær så fleksibel som vores bagøre, hvorfor det er bagøret, som må give efter, og det giver efter mange måneders brug af bindet et permanent anlæg for auras alata (bedre kendt som flyveører eller stritører, red.),” udtaler stipendiaten.

Plastikkirurger og optikere begejstrede 
Foreningen af plastikkirurger ser med stor interesse på udviklingen, som de finder både interessant og spændende, fremgår det af en pressemeddelelse.

Desuden har flere optikerkæder fulgt udviklingen. Synoptik afslører, at man allerede er i gang med at se på ændringer i designs af brillestel for at imødekomme behovene for mere tilpassede stel.

”Vi er i min branche vant til at være omstillingsparate, når det kommer til mode og design – tænk bare på, hvilke udfordringer John Lennon, Nanna Mouskouri og Elton John har givet os gennem tiden,” udtaler optiker Øjvind Bredahl.