Foto: Loud + RokokoPosten

Foto: Loud + RokokoPosten

Kanalen tidligere kendt som Loud glæder sig over det nye program, hvor lytterne kan få hjælp fra kendisser til dilemmaer af enhver art. Vært bliver Christian Bitz.

Radiokanalen Loud, der fra 2022 hedder 24syv, har mødt massiv kritik i løbet af sit første halvandet år. Dels for ikke at leve op til de indholds- og lyttermæssige målsætninger, som kanalen vandt udbuddet på, dels fordi radioen nu skifter navn til et noget velkendt et af slagsen.

Når lyttere af Loud efter årsskiftet tænder for deres yndlingstaleradio, hedder kanalen nemlig 24syv. Et navn, der umiskendeligt minder om Radio24syv, som Loud netop vandt udbuddet over i 2019.

Bliver pissegodt
RokokoPosten mødtes med koncerndirektør for Berlingske Media, Anders Krab-Johansen, til en snak om alt det nye.

“Det bliver pissegodt! Vi glæder os virkelig til at lave noget god radio med en masse kloge, spændende mennesker. Især glæder vi os over det første program, vi nu har løftet sløret for, nemlig Mads’ Monopol. Her skal lytterne ringe eller skrive ind med et dilemma, og så skal en række kendte paneldeltagere …”

Jeg stopper dig lige. Er det ikke bare en tro kopi af DR’s radiosucces?

“Nej, hvad får dig til at sige det?”

At … det er det?

“Hør nu her. Hvis det, som vi søsætter, tilfældigvis minder om noget, der allerede har været en kæmpe succes, skal DR bare se det som en kompliment. Der er i øvrigt masser af eksempler på programmer, der minder om hinanden, uden at det er et problem: The Voice og X Factor, for eksempel, eller MasterChef og Den store bagedyst.”

Hedder ikke engang Mads
Værten på Mads’ Monopol bliver Christian Bitz, der ikke tidligere har været radiovært, men som Anders Krab-Johansen er sikker på, vil løfte opgaven med bravour.

“Christian henvendte sig til mig med ønsket om et brancheskift, og det kunne jeg godt forstå. Derfor tilbød jeg ham jobbet som vært. Og det bliver pissegodt!”

Hvorfor hedder det Mads’ Monopol, når værten hedder Christian?

“Øh. Ja, det kan du selvfølgelig have en pointe i. Nu skal jeg lige tænke mig om. Vent lige lidt. Nå jo: Det er fordi, navnet Mads hører naturligt sammen med et programkoncept, hvor kendte danskere svarer på brevkassedilemmaer. At bruge et andet navn ville svare til, at man kaldte et program om fodbold for noget med mad. Det ville være helt skørt.”