Foto: ft.dk

Foto: ft.dk

Den 11. august havde Helge Adam Møller ingen intentioner om at vende tilbage til Folketinget. Men så læste han RokokoPostens artikel om sin kedelige navnebror, Helge Nielsen. “Det var et wake up call,” udtaler den konservative politiker i dagens interview.

Det er en energisk og storsmilende Helge Adam Møller, der møder op i RokokoPostens hoveddomicil på Rådhuspladsen i København. Han er iført løbetøj og beder straks om forladelse for den uortodokse påklædning.

“Jeg har haft en fibersprængning i låret. Nu har jeg langt om længe fået grønt lys til at løbe igen, så jeg kunne slet ikke vente,” forklarer han.

Men Helge Adam Møller er ikke kommet for at tale om løbetræning. Han er her for at fortælle om den rolle, RokokoPosten spiller i beslutningen om alligevel at stille op til næste Folketingsvalg. Og for at sige tak.

En vaskeægte kovending
I forrige uge bekendtgjorde Helge Adam Møller over for den danske presse, at han var erklæret rask, men alligevel ikke ville vende tilbage til Folketinget. I denne uge kom så nyheden om, at han stiller op i Herning.

“Jeg har jo nok lavet det, man kan kalde en vaskeægte kovending,” siger Helge Adam med et bredt smil og forklarer:

“En rigtig herlig oberstløjtnant, som jeg stadig ser meget til, læste nyheden om, at jeg ikke ønskede at vende tilbage til Folketinget, selvom jeg jo er helt rask igen. Men dagen før havde han læst jeres udmærkede artikel om, hvor trist det kan gå, når man hedder Helge – og den sendte han til mig og spurgte, om det ikke var en sag for mig at gøre noget ved.”

Elsker at hedde Helge
Artiklen om den kedelige Helge Nielsen rørte noget dybt i  Helge Adam Møller. Han brugte hele dagen på at tænke over, hvad han kunne gøre for alle de Helger, der går rundt og tror, at de er dømt til at mislykkes på grund af deres navn. Og så slog det ham, at han måtte tilbage til Folketinget.

“Jeg indså, at når det var sådan, landet lå, hvad angår navnet Helge, så kunne jeg ganske enkelt ikke tillade mig at trække mig helt fra dansk politik. Jeg elsker jo at hedde Helge, og det slog mig, at jeg måtte ind i kampen igen, for navnets skyld. Jeg er ikke bare Helge. Jeg er Helgen. Jeg har formatet til at vise, at Helge er et godt, stærkt og bundsolidt navn!”

Helge Adam Møller rejser sig for at bryde op. Han småløber hen mod udgangen, mens vi afrunder interviewet. Han ler.

“Man kan komme langt med det navn.” Han ler endnu højere.

“Helt til Herning,” tilføjer han.