Foto: Angel Norris, Freeimages

Foto: Angel Norris, Freeimages

Tove Pedersen fra Horsens synes da selvfølgelig nok, at folk må have lov at bande, hvis de absolut vil. Men det lyder altså bare som en mishandling af det danske sprog, og så er de ord faktisk slet ikke spor nødvendige, fastslår den 60-årige kvinde.

Når Tove Pedersen mødes med sine jævnaldrende veninder, glæder hun sig over, at de taler så pænt. Men når hun er på arbejde i børnehaven, hvor hun er pædagog, må hun ofte korse sig over sine yngre kollegers grimme sprog. Det er især de mange bandeord, der falder Tove Pedersen for brystet.

“Ja, men det skal da nok ikke være nogen hemmelighed, at jeg måske faktisk nok ikke synes, det ligefrem absolut gør noget godt for noget, når folk på den måde mishandler vores modersmål med alle sådan nogle grimme og overflødige udtryk,” siger hun og tilføjer:

“Jeg siger det bare.”

Dårlig sans for sproget
Personligt mener Tove Pedersen, at der er tale om mishandling af det danske sprog. Men folk må selvfølgelig selv om, hvordan de taler.

“Jamen, det er jo altså for så vidt nok mest bare fordi, jeg måske synes, at det sådan set faktisk bare lyder primitivt, og at man har dårlig sans for vores dejlige modersmål, når man absolut lige synes, man er nødt til at bruge sådan nogle ord, når man måske faktisk endda kan sige det samme uden at bruge alle de der ord, som folk i dag åbenbart er nødt til at bruge,” påpeger hun.

Folk er forskellige
Hun ønsker dog ikke at dømme mennesker, der bander.

“Nej, altså, folk kan da sådan set sikkert nok være gode nok på bunden, selvom de absolut skal bruge de her grimme ord, som jeg selvfølgelig ikke selv kunne drømme om at bruge. Folk er forskellige, og det skal der da gudskelov også være plads til. Men det er nok altså faktisk også bare fordi, jeg altså faktisk på en måde synes, at det lyder sådan lidt for ensformigt med alle de ord, som folk jo altså faktisk bare bruger de samme af hele tiden, når der faktisk er så mange dejlige ord, som slet ikke er bandeord,” siger hun og slutter:

“Men jeg skal da selvfølgelig ikke bestemme over, om andre skal bande, eller hvad de vil. Det må de da heldigvis fuldstændig selv om!”