Foto: Pathfinder77, Wikipedia

Foto: Pathfinder77, Wikipedia

Højst overraskende er det lykkedes det aarhusianske fodboldhold AGF at score flere mål end modstanderholdet. Fans og spillere er i vildrede.

En forvirret stemning bredte sig på det aarhusianske stadion Ceres Park & Arena, efter at dommerens sidste fløjt lød i en kamp mellem AGF og et fodboldhold fra en anden dansk by.

Det fortæller holdets anfører, Morten “Duncan” Rasmussen.

“Jeg kigger op på måltavlen, og da jeg så ser et højere tal ud for AGF end ud for udeholdet, bliver jeg rimelig konfus. Selvfølgelig har vi prøvet at score mål før; det sker mindst en eller to gange årligt. Men det overraskende er, at modstanderne scorer færre mål, end vi gør,” siger han.

Aldrig oplevet før
“Efter enhver kamp er vi vant til at gå ned i omklædningsrummet og tale om, at det nok går bedre næste gang. Men vi har jo aldrig oplevet, at det er gået bedre. Vores målmand blev faktisk ret nervøs og troede, at nogen måske var kommet til skade, fordi det andet hold ikke jublede,” fortsætter Morten Rasmussen.

Også på tribunerne var der stor overraskelse, fortæller Lars Madsen fra Viby, der er mangeårig AGF-fan.

“Da vi opdagede, at AGF ikke havde tabt, kom vi først lidt i tvivl om, hvorvidt vi så kunne gå ud og drikke øl på Den Hvide Hest for at komme os over nederlaget, som vi plejer, og det var jo lidt ubehageligt. Men så fortalte en af mine venner, som er fan af et hold fra hovedstaden, at man også godt kan drikke øl, hvis man vinder, og så begyndte folk at juble.”

Sejre var vandrehistorie
Lars Madsen fortæller, at kombinationen af både at drikke øl og vinde i fodbold er rigtig god, hvorfor han håber på, at det gentager sig i løbet af en generation eller to.

“Min oldefar fortalte mig engang, at han havde hørt fra sine bedsteforældre, at AGF vandt en fodboldkamp, men jeg troede, at det bare var en vandrehistorie, eller at han var ved at blive lidt konfus på sine gamle dage.”

Ifølge RokokoPostens kilder er flere i den masochistkult, som udgør en stor del af AGFs fans, dog stærkt utilfredse med, at holdet undlader at tabe.

“Helt ærligt, hvis man ikke som AGF-fan kan forvente en gedigen og sadistisk afklapsning, må jeg indrømme, at jeg hellere vil holde med Brøndby,” siger en mand, der kun vil identificeres som Slavedreng04.