Foto: Steen Brogaard, ft.dk

Morten Østergaard bliver den første til at nyde godt af folketingets nye sexkrænker-orlov, som skal hjælpe de virkelige ofre for #MeToo. Ekspert vurderer, at mange politikere vil få gavn af ordningen. 

Fed løn, livslang pension, frikort til DSB og skattefrit løntillæg. Listen over privilegier, som nydes af landets folketingspolitikere, er lang og bliver nu endnu længere.

Med en ny orlovsordning for sexkrænkere vil Folketinget tage hånd om politikere, hvis travle hænder (eller andre legemsdele) har bragt dem i en situation, der bedst håndteres uden vælgernes opmærksomhed.

Skal hjælpe ofrene for #MeToo
I første omgang kommer ordningen den forhenværende radikale formand Morten Østergaard til gode.

“Folketinget er en arbejdsplads, der må følge med tiden, og når #MeToo problemer rammer politikere, skal der være en ordning, som hjælper ofrene. Altså politikerne.”

Det oplyser den fungerende formand for Folketinget, Karen Ellemann (V), efter, at flere medier har sat fokus på Mortens Østergaards krænker-orlov.

Morten Østergaard måtte i efteråret 2020 trække sig som formand for Det radikale Venstre efter at have krænket en række radikale kvinder.

Siden er det kommet frem, at den nuværende formand Sofie Carsten Nielsen dækkede over Morten Østergaards overgreb samtidig med, at hun optrådte offentligt – blandt andet på et 24 timers-seminar om sexisme – sammen med den detroniserede formand.

Morten Østergaard kan potentielt få udbetalt i alt 3,2 millioner kroner fra statskassen for at være på sygeorlov fra november 2020 indtil næste folketingsvalg – senest juni 2023 – og to års eftervederlag. Det kræver ikke så meget som en lægeerklæring.

Skjuler dårlig samvittighed med krænker-nål
Politisk kommentator og forhenværende partiformand Hans Engell (C) vurderer, at krænker-orloven giver god mening.

“For bare få år siden kunne je… øh, magtfulde politikere krænke løs uden konsekvenser. Alle vidste det, men medierne skrev ikke om det, for de var endnu værre selv. Prøv at se hvor mange politikere, der i dag forsøger at skjule deres dårlige samvittighed ved at gå med den der FN verdensmål-pin. Behovet er enormt.”